Zeist,
01
juli
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Norbert Hoogers nieuwe divisievoorzitter Zorg & Gezondheid

Norbert Hoogers (45) is per 1 juli 2013 benoemd tot divisievoorzitter Zorg & Gezondheid bij Achmea. Hij volgt Roelof Konterman op, die per 1 april jl. is toegetreden tot de Raad van Bestuur van Achmea. Hoogers werkt sinds 2002 bij Achmea. Hij is sinds 2008 directeur Operations bij de divisie Zorg & Gezondheid.

Norbert Hoogers treedt aan als divisievoorzitter in een tijd waarin zorgverzekeraars steeds meer laten zien echt te kunnen optreden als belangenbehartiger van de verzekerden. De divisie Zorg & Gezondheid van Achmea - verantwoordelijk voor de zorgverzekerden van onder andere de merken Zilveren Kruis Achmea, Agis, Avéro Achmea  en Interpolis - vertegenwoordigt ruim 5 miljoen Nederlanders en is daarmee de grootste zorgverzekeraars-combinatie van Nederland. De divisie Zorg & Gezondheid stelt zich ten doel om in het belang van haar verzekerden voortdurend te werken aan betere zorg.
 
Norbert Hoogers heeft zin in die opdracht: "Ik ben me er terdege van bewust dat we als grote speler ook grote verantwoordelijkheden hebben. Vanuit onze coöperatieve grondslag zullen we bij ons handelen steeds blijven zoeken naar de beste oplossing voor onze klanten. Dat betekent op zoek naar nog meer kwaliteit van het zorgaanbod voor een betaalbare premie."
 
Willem van Duin, bestuursvoorzitter van Achmea: "Ik vind het belangrijk dat wij vanuit eigen gelederen kunnen voorzien in de geschikte opvolging van Roelof Konterman. Norbert Hoogers beschikt over uitgebreide ervaring in de (zorg)verzekeringswereld. Zijn achtergrond maakt hem bij uitstek geschikt om Roelof Konterman op te volgen. Mede namens mijn collega's in de Raad van Bestuur feliciteer ik Norbert van harte en wens hem veel succes in zijn nieuwe en uitdagende positie."
 
Norbert Hoogers