Zeist,
03
mei
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Namen tennissers UNICEF Open bekend

Het vrouwenveld van de UNICEF Open, het internationale grastennistoernooi dat van 12 tot en met 18 juni wordt gespeeld in Rosmalen, ziet er veelbelovend uit. De Belgische Kim Clijsters, onlangs door kwaliteitsmagazine Time genoemd in de top 100 van meest invloedrijke personen in de wereld, heeft al eerder bekend gemaakt deel te nemen. Met de deelname van haar landgenote en finaliste van 2009, Yanina Wickmayer, is België wederom sterk vertegenwoordigd.

Zij verkeren in goed gezelschap van voormalig nummer één van de wereld Dinara Safina, Roland Garros winnares Svetlana Kuznetsova, winnares van 2006 Anna Chakvetadze, Maria Kirilenko, Flavia Pennetta en Jelena Dokic. Het 15-jarige Brabants talent Indy de Vroome, heeft een Wild Card voor het kwalificatietoernooi gekregen en maakt hierdoor haar debuut in het WTA circuit.

Mannentoernooi
De Nederlandse toppers Thiemo de Bakker en Robin Haase zijn publiekstrekkers bij het mannentoernooi. De lijst wordt aangevoerd door de nummer 9 van de Wereldranglijst de Spanjaard Nicolas Almagro. Eveneens van de partij zijn voormalig nummer 1 van de wereld Juan Carlos Ferrero, voormalig winnaar Benjamin Becker en de Belgische halve finalist van vorig jaar Xavier Malisse.

Media
De UNICEF Open is uitgebreid in de media te volgen. De NOS besteedt dagelijks aandacht in het Sportjournaal en verzorgt een live uitzending van de herenfinale. Omroep Brabant verzorgt dit jaar diverse live programma’s. Op zaterdag zal de damesfinale rechtstreeks te zien zijn en ook op de andere dagen worden diverse wedstrijden live uitgezonden. Daarnaast wordt aan het einde van elke wedstrijddag een live programma gepresenteerd met diverse hoogtepunten.

Het toernooi zal aantrekkelijk toptennis bieden, maar er wordt ook aandacht gevraagd voor een betere wereld voor kinderen. Via diverse activiteiten worden bezoekers, bedrijven, televisiekijkers, spelers, leveranciers en kinderen namelijk tijdens het toernooi gestimuleerd een bijdrage te leveren aan het werk van UNICEF voor kinderen wereldwijd. De samenwerking met UNICEF wordt mogelijk gemaakt door de partners van het toernooi Achmea, Ricoh en Libéma. UNICEF betaalt niets voor de naamsverbinding.