Zeist,
12
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Mondzorg: Achmea hecht aan kwaliteit

Zorgverzekeraars hebben van de overheid de opdracht gekregen om de zorgkosten te beheersen. Anders wordt de zorg op termijn onbetaalbaar. Daarom hebben de zorgverzekeraars van Achmea redelijke tarieven voor tandheelkunde opgenomen in de verzekering. Deze tarieven zijn zorgvuldig vastgesteld en vergelijkbaar met die van 2011. Wij vinden het belangrijk dat de jeugd een gezond gebit houdt en zonder belemmering naar de tandarts kan.

Een tandartsverzekering bij één van de zorgverzekeraars van Achmea vergoedt consulten en preventieve mondzorg voor 100%, zolang deze onder de maximumvergoedingen blijven die we hebben vastgesteld. Als de tandarts een rekening geeft boven de maximale vergoeding, dan betaalt de verzekerde het extra bedrag zelf. Daarentegen, als een tandarts goedkoper wordt, kan de verzekerde meer tandartsbehandelingen krijgen voor dezelfde premie. Dit is natuurlijk afhankelijk van het maximale bedrag dat vergoed wordt per polis. Dit verschilt per verzekeraar. We adviseren verzekerden daarom altijd om de lijst te bekijken met de maximale vergoedingen die wij hanteren.

Gecontracteerde tandartsen
Gaat een verzekerde naar een door ons gecontracteerde tandarts dan zijn de kosten gedekt afhankelijk van de polis van de verzekerde. Gecontracteerde tandartsen conformeren zich namelijk aan onze vergoedingen. Dagelijks krijgen we getekende overeenkomsten binnen van tandartsen. Samen met de tandartsen willen we kijken hoe we de mondzorg het beste kunnen regelen voor onze verzekerden.