Zeist,
01
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Groen licht fusie De Friesland en Achmea

De geplande fusie tussen De Friesland Zorgverzekeraar en Achmea gaat door. Na grondig onderzoek heeft de NMa een vergunning verleend. Daarmee staat niets de fusie van beide partijen nog in de weg.

De Friesland en Achmea zijn verheugd dat de vergunningsprocedure van de NMa tot een positief besluit heeft geleid. De Friesland behoudt binnen Achmea voor vijf jaar een grote mate van autonomie.

Voor nadere informatie

Achmea Media Relations
Bert Rensen
telefoon (06) 516 357 28
bert.rensen@achmea.nl

Achmea Investor Relations
Gül Poslu
telefoon (06) 209 717 58
gul.poslu@eureko.com

De Friesland Zorgverzekeraar
Hoofd Corporate Communicatie
Gerard Akkerman
telefoon (06) 243 68 058
gerard.akkerman@defriesland.nl

Over De Friesland Zorgverzekeraar
De Friesland Zorgverzekeraar heeft 508.000 verzekerden, van wie ongeveer 400.000 verzekerden binnen Friesland, een marktaandeel van 65 procent. De omzet bedraagt ongeveer € 1,2 miljard en er werken ruim 600 mensen. De nieuwe zorgverzekeraar Kiemer met 5.000 verzekerden is onderdeel van De Friesland. Verder voert De Friesland voor de provincie Friesland de AWBZ uit, waarmee ook nog eens een jaarlijks bedrag van ongeveer € 1 miljard is gemoeid.

Over Achmea
Achmea is de grootste verzekeraar van Nederland en moederbedrijf van sterke merken als Avéro Achmea, Centraal Beheer Achmea, FBTO, Interpolis, Zilveren Kruis Achmea en Agis. Achmea is niet beursgenoteerd en heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, distributiepartners, werknemers en aandeelhouders in balans zijn. Achmea maakt deel uit van Eureko, dat naast haar thuismarkt Nederland actief is in zeven andere Europese landen.

Het originele persbericht kunt u hier downloaden: Groen licht fusie De Friesland en Achmea