Zeist,
02
november
2017
|
14:36
Europe/Amsterdam

Gezond Werken van Achmea scoort internationaal goud

Het vitaliteitsprogramma Gezond Werken voor medewerkers van Achmea is internationaal onderscheiden. The International Institute for Health Management and Quality (iHMQ) beloonde Achmea en Zilveren Kruis, grondlegger van het programma, met een gouden certificaat.

General manager Paul Baart van iHMQ legt uit waarom Achmea het gouden certificaat verdient: “Achmea zet de gezondheid en het welzijn van zijn mensen in het hart van de organisatie. Het komt terug in álle aspecten van de bedrijfsvoering. Je ziet het niet alleen terug in de inrichting van de kantoren, maar ook in leiderschap, talentmanagement en de samenwerking met partners.”

Ervaringen delen met zakelijke klanten
Alexander Stolze, manager Gezond Werken, is verheugd. “12.000 collega’s in Nederland waren al positief over Gezond Werken. Het is extra mooi dat nu ook een gerenommeerde, onafhankelijke instantie als iHMQ ons zo positief beoordeeld. We bieden onze collega’s inspiratie en ondersteuning voor lichaam, hoofd, hart en ziel. Zodat ze met plezier werken, fit zijn en goed aan het werk zijn en blijven. Onze ervaringen bij 12.000 medewerkers deelt onze zorgverzekeraar Zilveren Kruis met haar zakelijke klanten (onder de naam Gezond Ondernemen). Zo worden we er allemaal beter van.”

Links: Alexander Stolze. Rechts: Elly Ploumen en Paul Baart 


Zichtbaar en voelbaar op de werkvloer
Elly Ploumen, groepsdirecteur HR van Achmea: “Wij hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet op het gebied van vitaliteit en gezondheid. Het gaat duidelijk verder dan mooie plannen op papier. Juist op de werkvloer is gezond gedrag zichtbaar en voelbaar. Deze award is daarvoor een mooie erkenning. We zijn nu – in alle bescheidenheid – een best practice op het gebied van vitaliteit en gezondheid en daar mogen we best trots op zijn.”

Achmea meet continu. Pakweg 70% van onze collega’s voelt zich fit als de werkdag begint. 80% van de collega’s gaat dagelijks met plezier naar het werk. Ook de betrokkenheid en bevlogenheid is hoog. Met als resultaat: het verzuim binnen Achmea is laag en ligt onder het landelijk gemiddelde en het gemiddelde in onze sector.