Zeist,
01
februari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Gerard van Olphen vertrekt bij Achmea en wordt CEO bij SNS Reaal

Gerard van Olphen, Chief Financial & Risk Officer van de Raad van Bestuur van Achmea, vertrekt per 1 februari en wordt per direct CEO van SNS Reaal. Achmea maakt dit bekend nadat eerder vandaag een persconferentie is gegeven door het Ministerie van Financiën over de toekomst van SNS Reaal.

Van Olphen is sinds 2002 lid van de Raad van Bestuur van Achmea. In 2003 werd hij CFRO van de Groep en in 2008 tevens vice-voorzitter van de Raad van Bestuur. Gedurende de afgelopen tien jaar groeide Achmea uit tot de grootste verzekeraar op de Nederlandse markt, mede door de positie die Achmea verkreeg in de privatisering van de zorgverzekeringen en door de fusies van Achmea met andere coöperatieve of onderlinge verzekeraars, waaronder het samengaan met Interpolis in 2006.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur: "Gerard is van belangrijke waarde geweest voor de Groep, zowel in de tijden van groei, als in de perioden waarin we als Raad van Bestuur zeilen bij moesten zetten vanwege de crisis en de snel veranderende markten. Als collega's in de Raad van Bestuur respecteren we zijn afwegingen en de keuze die is gemaakt. Met de belangrijke uitdaging die voor hem ligt, wensen wij hem succes in de uitoefening van zijn nieuwe functie".

Voorzitter Erik van de Merwe van de Raad van Commissarissen:  "Achmea heeft in Van Olphen een bekwaam en breed georiënteerde CFRO gehad, die samen met de collega's een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan wat Achmea nu is en aan de huidige, solide positie op de Nederlandse en Europese markt. Na een dienstverband van 11 jaar zijn wij de afgelopen maanden met hem in gesprek gegaan over zijn toekomst. Zijn vertrek was onderdeel van dit gesprek en dit is in goed overleg tot stand gekomen. Wij zien het als een compliment voor hem en Achmea dat hij voor de functie bij SNS Reaal is gevraagd."

De Raad van Commissarissen zal zich de komende weken buigen over de opvolging in de Raad van Bestuur. Tot die tijd worden de taken van Gerard van Olphen waargenomen door Willem van Duin.