Zeist,
07
augustus
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Geen zwarte zaterdag voor Eurocross Assistance

De verwachte topdrukte op zwarte zaterdag bij Eurocross Assistance is meegevallen. De alarmcentrale kreeg afgelopen zaterdag ‘slechts’ 939 hulpverzoeken. De vrijdag ervoor was met 1404 bellers veel drukker.​

De drukste dag op de Route du Soleil, is niet per defenitie de drukste dag bij Eurocross Assistance. De vrijdag voorafgaand aan zwarte zaterdag veroorzaakt meestal veel meer beroering bij de Alarmcentrale. Woordvoerder Daphne de Wit kan slechts gissen naar een verklaring. “Misschien dat de meeste mensen die bij ons aangesloten zijn, op vrijdag van of naar hun vakantieadres reizen.”

Kleine 2000 bellers
Afgelopen vrijdag (1404 hulpverzoeken) was drukker dan de vergelijkbare vrijdag vorig jaar (1294 meldingen). In de afgelopen vijf jaar was 2009 het drukste jaar met op 3 augustus 1.981 bellers.

Hagelschade en zieke cruisepassagiers
Hagelschade aan caravans en auto's, daarover gingen dit weekend relatief veel telefoontjes. Maar er moest ook een nieuwe hartmonitor worden geleverd voor een baby in Frankrijk. Verder waren er de meer gangbare meldingen: pech onderweg, ziekte (vooral maagdarmklachten en oorontsteking), fiets- en busongevallen, en cruisepassagiers die ziek van boord gehaald moesten worden.

Zomerpool studenten
In drukke vakantieweekenden zet Eurocross altijd extra hulpverleners in op de te verwachten piekuren. De alarmcentrale put ook uit een zomerpool met studenten die de hulpverleners helpen met administratieve taken, het regelen van huurauto's en het afhandelen van terugboekingen.

Drukte monitoren
“We monitoren voortdurend de telefoonflow en het dossieraanbod”, zegt Daphne de Wit. “We bekijken constant hoeveel man/vrouwkracht er nodig is voor welk type hulpverlening. Voertuighulpverlening, medische hulpverlening en/of reishulpverlening. Zo kunnen we adequaat reageren op drukte.”