Zeist,
21
oktober
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

FNV Jong en Achmea geven les in verzekeren op scholen

​FNV Jong en Achmea gaan jongeren bijspijkeren over verzekeringen. In de praktijk blijkt er namelijk onder mbo’ers en hbo’ers een groot gebrek aan kennis over verzekeringen. De meeste jongeren regelen zelf alle verzekeringen die ze vanaf 18 jaar nodig hebben, maar wat zoiets kost en wat je er aan hebt blijft maar al te vaak onduidelijk. Reden genoeg voor de jongerenbond en Achmea om samen een gastles te ontwikkelen, waarin de benodigde basiskennis over verzekeren aan bod komt.

Robbert Coenmans, voorzitter van FNV Jong: “Ons vaste team van jonge voorlichters geeft jaarlijks zo’n 1.200 gastlessen, voornamelijk op regionale opleidingscentra (roc’s) en in het middelbaar en hoger beroepsonderwijs. De lessen gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals solliciteren, rechten en plichten, cao´s en omgaan met geld. Wij helpen scholieren en studenten bij het zetten van hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Uit Nibud-onderzoek en uit eigen ervaring weten wij dat er ook nogal wat vragen leven over verzekeringen. Daarom hebben wij Achmea gevraagd ons te helpen bij het ontwikkelen van een gastles. Inmiddels hebben wij een aantal proeflessen verzorgd en daarop werd bijzonder enthousiast gereageerd. Vandaar dat we nu officieel van start gaan. Docenten kunnen de gratis lessen eenvoudig aanvragen via FNV Jong.
 
Verzekeringen in top vijf uitgaven jongeren
De gastles is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de Achmea Academy, de instantie die binnen en buiten Achmea opleidingen verzorgt op het gebied van financiële dienstverlening. De Achmea Academy – in 2012 verkozen tot beste corporate university van Nederland – is opgericht om het vakmanschap in de branche te verhogen.

Directeur Wilma de Bruijn: “In de top vijf van uitgaven die jongeren doen zonder dat ze precies weten wat het is, wat het kost of wat het oplevert nemen verzekeringen een prominente plaats in. Jongeren weten blijkbaar nog minder over verzekeren dan wij al dachten. Achmea onderhoudt uitstekende contacten met sociale partners. Toen deze problematiek in onze gesprekken met FNV Jong naar voren kwam, zijn we voortvarend gaan kijken wat we daaraan kunnen doen. Met deze gastles willen wij ervoor zorgen dat jongeren niet voor verrassingen komen te staan en dat ze bewust de afweging kunnen maken tussen wat ze wél en wat ze niet verzekeren. Met dit initiatief dragen wij graag ons steentje bij."​