Zeist,
20
november
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Expositie 'gewrochten' van glaskunstenaar Bernard Heesen bij Achmea Leiden

​De vijfde expositie in de Achmea|Art kunstruimte in Leiden laat een serie glaskunstwerken van Bernard Heesen zien die hij afgelopen zomer maakte in een glasblazerij in Istanbul. De expositie is te zien van 27 november tot en met 18 januari 2013, en is een logisch vervolg op de activiteiten die Achmea ontplooide in het kader van 400 jaar Turks-Nederlandse betrekkingen. Met de expositie geeft Achmea gestalte aan de wens om Turkije extra aandacht te geven binnen haar kunstcollectie.

Glasobjecten

Geboren Leerdammer Bernard Heesen (54) werkt in glasblazerij De Oude Horn in Acquoy waar hij zijn ontwerpen uitvoert. Zijn werk bestaat de laatste jaren uit alledaagse gebruiksvoorwerpen die veelal getransformeerd zijn tot glasobjecten van een bijna surrealistisch karakter die hij zelf ‘gewrochten’ noemt. Zijn belangrijkste inspiratiebron hiervoor zijn de voorwerpen van negentiende-eeuwse kunstnijverheid in hun eclectische vormentaal. Afgelopen zomer werkte hij in een glasblazerij in Istanbul om kennis te maken met de Turkse werkwijze en traditie. Het resultaat kunt u tijdens deze expositie zien.

Turkije
Achmea streeft ernaar Turkije een bijzondere plek te geven in haar kunstcollectie. Dit gebeurt door aankoop van werk van Turkse kunstenaars of kunstenaars met een Turkse achtergrond. Ook geven we ruimte aan kunst met Turkije als onderwerp. Eureko Sigorta, een dochterbedrijf van Achmea, heeft haar vestiging in Istanbul.

Expositie
De expositie is het sluitstuk van een serie met werk van Bernard Heesen in het teken van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Eerdere exposities waren te zien in het Jan van der Togt museum In Amstelveen en bij Salt Galata in Istanbul, Turkije. De expositie is te zien van 27 november tot en met 18 januari 2013. De kunstruimte is tijdens kantooruren geopend. De opening vindt plaats op dinsdag 27 november van 16.00 tot 18.00 uur.

Meer informatie over Bernard Heesen:
http://www.deoudehorn.com/bernard+heesen.html