Zeist,
30
augustus
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eureko maakt halfjaarresultaten 2011 bekend

Eureko heeft in het eerste halfjaar van 2011 goede resultaten laten zien. De winst voor belasting uit reguliere activiteiten nam met 27% toe tot €201 miljoen. Deze stijging is voor een deel het gevolg van de verbeterde resultaten bij het Levenbedrijf, maar Schade en Zorg droegen ook substantieel bij aan de winst voor belasting. De bruto premieomzet kwam bij zowel Leven als Schade door de scherpe concurrentie onder druk te staan, maar door een toename bij Zorg nam de totale bruto premieomzet van de groep licht toe tot €11 miljard.​

We blijven financieel sterk en zijn in het huidige onzekere economische klimaat een stabiele partner voor onze klanten. De solvabiliteit van de groep verbeterde in de verslagperiode opnieuw naar 224% en die van de verzekeringsactiviteiten tot 233%.

Onze inspanningen om de complexiteit van de organisatie terug te dringen, liggen op koers. Het opzetten van geïntegreerde backoffices die onze merken van klantgerichte, betaalbare producten voorzien, verloopt volgens plan. De doelstellingen voor kostenbesparingen hebben voor de Raad van Bestuur een onverminderd hoge prioriteit.

Klik hier voor het Nederlandstalige persbericht

Klik hier voor de presentatie (PDF) van de halfjaarresultaten 2011