Zeist,
10
november
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Escura Apotheek en Achmea sluiten tweejarig kwaliteitscontract

Vanaf 1 januari 2012 gelden voor apothekers geen vaste tarieven meer. Escura en Achmea hebben de afgelopen maanden gesproken over de kwaliteit en vergoeding van de diensten aan klanten, de medicatiechecks en de kosten van de geneesmiddelen. Dit heeft geresulteerd in een tweejarig kwaliteitscontract met voortzetting van het huidige IDEA-model voor de geneesmiddelen.

“De behoefte aan farmaceutische zorg blijft groeien, maar is ook aan grote vernieuwingen onderhevig”, aldus Bart Tolhuisen, algemeen directeur van Escura. “De vergrijzing en het groeiend aantal chronisch zieken vraagt om meer persoonlijke zorg en maatwerk. Ik ben verheugd dat wij onze samenwerking met Achmea kunnen voortzetten. Omdat wij beiden partnerschap en kwaliteit voorop hebben staan, hebben we goede afspraken kunnen maken over de zorg aan onze klanten, zowel voor de eigen apotheken als de aangesloten franchisenemers.”

Marjolein Verstappen, directeur Zorginkoop divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea, is zeer tevreden. “De afgelopen jaren hebben wij er bewust voor gekozen een farmaciebeleid te voeren waar de apotheker de mogelijkheid heeft een duidelijke rol op het gebied van kwaliteit, vernieuwing en betaalbaarheid te nemen. Dat was destijds een opmaat naar de nieuwe apothekersmarkt waar de tarieven vrij zijn en partijen afspraken maken over kwaliteit en prijs. Dat dit zich nu vertaalt in meerjarenafspraken met Escura Apotheek is een opsteker.”

Het vroegtijdig tot overeenstemming komen van beide partijen voor meerdere jaren betekent niet alleen voor de franchisenemers en het personeel van Escura duidelijkheid voor de toekomst, maar zeker voor de patiënten.

Over Escura
Escura Apotheek, onderdeel van Brocacef Holding, is in omvang de tweede apotheekketen in Nederland met 160 aangesloten apotheken, zowel eigendomsapotheken als franchisers. Escura Apotheek bedient hiermee circa 1,2 miljoen klanten. De schaalgrootte van de keten stelt de aangesloten apotheken in staat hun sleutelrol binnen de Nederlandse gezondheidszorg te versterken. Permanente verbetering van zorg en services aan klanten, zorgverleners, zorginstellingen en huisartsen is het belangrijkste streven van Escura Apotheek. Tot Brocacef Holding behoren de volgende ondernemingen: Blockland, Brocacef, Escura Apotheek Medithuis, Pack4U en ZALV.

Over Achmea
Achmea is de grootste verzekeringsgroep in Nederland. Of het nu gaat over gezondheid, arbeidsparticipatie, arbeidsvoorwaarden, bedrijfscontinuïteit of geld voor later: Achmea neemt klanten graag zorg uit handen.

In zorgverzekeringen is Achmea marktleider. Ze verzekert via haar negen zorgverzekeraars, waaronder Zilveren Kruis Achmea en Agis Zorgverzekeringen, 4,8 miljoen Nederlanders. De zorgactiviteiten zijn gebundeld in de divisie Zorg & Gezondheid. Samen met haar partners werkt de divisie Zorg & Gezondheid van Achmea continu aan het verbeteren van de kwaliteit van zorg.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.