Laura Broekhuizen, Letselschade- behandelaar Achmea Personenschade
Doorgaan na tegenslag kan nieuwe energie geven
Laura Broekhuizen, Letselschade- behandelaar Achmea Personenschade
Zeist,
04
juni
2019
|
09:00
Europe/Amsterdam

Doorgaan na tegenslag kan nieuwe energie geven

Een ongeluk op een scooter. Het slachtoffer is kok. Lang staan? Het lukt hem niet meer. Hoe kan ik hem zo goed mogelijk helpen? Lees dit persoonlijke verhaal van Laura Broekhuizen, letselschadebehandelaar bij Achmea.

Wat kun je betekenen voor een kok die na een ongeluk zijn werk niet meer kan doen? Een schadevergoeding? Het is maar geld, geen werk. Nu, een tijdje later verdient hij zijn brood met een foodtruck. Van festival naar festival. Van evenement naar evenement. Omdat hij dat altijd al wilde en omdat wij hem gelukkig konden helpen daarbij.

Je leven volledig op zijn kop
Het is zomaar een voorbeeld uit mijn dagelijkse praktijk als letselschadebehandelaar bij Achmea Personenschade. Ernstig letsel, het zet je leven volledig op zijn kop. Privé is het vaak al lastig. En zeker ook in je werk. Niet iedereen is na revalidatie weer helemaal de oude. Een schadevergoeding is dan hooguit een financiële pleister op de wond.

Daarom gaan we bij Achmea graag een stap verder. Willen we mensen met blijvend letsel écht vooruithelpen. Inderdaad, zoals de kok die nu werkt vanuit zijn foodtruck. Door mee te denken en je te verplaatsen in de persoon doe je net dat stapje meer. Meer dan alleen maar geld overmaken.

Een saxofoon voor een positief gevoel
Helpen kan in het groot en in het klein. Ook als iemand vrij vlot weer herstelt, kun je toch zorgen voor een positief gevoel. Een ander voorbeeld: Vorig jaar werd een mevrouw in de auto van achteren aangereden. Haar dochter zat ook in de auto en raakte gewond en haar saxofoon beschadigd.

Inmiddels is ze volledig hersteld, maar heeft uiteraard wel recht op schadevergoeding. De vader van het meisje zei dat het hen niet om het geld ging. Een positieve herinnering, dat wilde hij graag voor zijn dochter. Daarom kreeg ze een nieuwe saxofoon. Daar is ze erg blij mee. Blijer dan met geld waar ze pas op haar 18e aan mag komen.

Veel mooier dan alleen bedrag uitkeren
Net dat stapje extra is natuurlijk heel mooi voor mensen met letsel. Maar het verrijkt ook mijn werk. Mensen op deze manier helpen, is natuurlijk veel mooier dan alleen maar schade vaststellen en een bedrag uitkeren.’

Laura Broekhuizen
Letselschadebehandelaar Achmea Personenschade

Weer perspectief geven

Weer perspectief geven

Betekenisvol helpen. Dát is het uitgangspunt van Achmea Personenschade. Klanten hebben recht op de schadevergoeding die past bij hun letsel. Wij keren dat bedrag uiteraard met alle liefde uit. Maar liever doen we meer. Tasten we af of wij mensen ook anders vooruit kunnen helpen. Weer perspectief kunnen geven op een gelukkige, nieuwe toekomst. Zoals de kok met de foodtruck uit het verhaal van Laura. We kijken nu ook of Achmea samen met de Universiteit van Maastricht en SASS onderzoek kan doen naar het effect van onze dienstverlening op mensen met letsel, onze collega’s, de snelheid van hulp en de schadelast.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.