Zeist,
26
maart
2015
|
11:00
Europe/Amsterdam

Diana Monissen verlaat De Friesland Zorgverzekeraar

Diana Monissen wordt voorzitter van de Raad van Bestuur van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Tot half juni blijft ze voorzitter van de Raad van Bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar (onderdeel van Achmea). Persoonlijke betrokkenheid en ervaring met het leed van kinderen met kanker hebben Monissen gemotiveerd tot deze overstap.

Monissen is gevraagd voor de functie bij het Prinses Máxima Centrum. Zij legt uit: “Ik heb er goed over nagedacht, want ik heb het erg naar mijn zin in Friesland. Dat ik er toch voor heb gekozen deze stap te zetten heeft veel te maken met mijn eigen ervaringen. Ik weet namelijk van dichtbij hoe enorm belangrijk het is om kinderen met kanker in eigen land van de best mogelijke zorg te kunnen voorzien. Juist omdat dit de ambitie is van het Prinses Máxima Centrum wil ik hier graag persoonlijk aan bijdragen.”

Enorm veel bereikt
De Raad van Commissarissen van De Friesland Zorgverzekeraar betreurt het vertrek van Monissen. Voorzitter Jan Ploeg: “Diana heeft het in de zes jaar dat ze hier zit hartstikke goed gedaan en enorm veel voor elkaar gekregen. Er zijn grote stappen gezet in de klantgerichtheid van het bedrijf en het veranderen van de zorg in deze regio. Daarnaast is het aantal klanten sterk gestegen en financieel staat de onderneming er prima voor. De Friesland staat in deze regio, maar ook landelijk, bekend als een zeer betrokken en klantgerichte zorgverzekeraar.”

Opvolging
De Raad van Bestuur van Achmea feliciteert Diana Monissen van harte met deze benoeming en is haar erkentelijk voor wat zij met De Friesland Zorgverzekeraar heeft bereikt. Achmea is als aandeelhouder betrokken bij haar opvolging, waarvoor het initiatief ligt bij de Raad van Commissarissen van De Friesland Zorgverzekeraar.