Zeist,
05
juni
2015
|
08:00
Europe/Amsterdam

Bianca Tetteroo benoemd tot lid Raad van Bestuur Achmea; Roelof Konterman wordt vicevoorzitter

Bianca Tetteroo (46) is door de Raad van Commissarissen benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Achmea. Zij wordt per 15 juni 2015 verantwoordelijk voor pensioenen en levensverzekeringen, vermogensbeheer en Achmea Bank. Daarnaast is Roelof Konterman (58) benoemd tot vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea. Hij is sinds 2013 lid van de Raad van Bestuur.

Bianca Tetteroo is sinds 2012 voorzitter van de divisie Pensioen & Leven van Achmea. Met haar benoeming in de Raad van Bestuur vervult zij de vacature die is ontstaan door het recente vertrek van Danny van der Eijk.

Uit eigen organisatie
Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Bianca brengt bijna twintig jaar ervaring in de financiële sector mee. De afgelopen jaren heeft ze uitstekend leidinggegeven aan de divisie Pensioen & Leven in een turbulente periode en een complex maatschappelijk speelveld. Ik ben er trots op dat we iemand met haar staat van dienst, die bovendien uit onze eigen organisatie komt, in de Raad van Bestuur mogen verwelkomen.”

Carrièreoverzicht
Bianca Tetteroo - opgeleid tot registeraccountant en bedrijfskundige - begon haar loopbaan in 1988 bij accountantskantoor Mazars. In 1996 deed zij haar intrede in de financiële sector bij het toenmalige Fortis. In 2009 maakte ze de overstap naar Achmea, waar ze financieel directeur werd van pensioenuitvoerder Syntrus Achmea. Sinds begin 2012 is Bianca Tetteroo voorzitter van de divisie Pensioen & Leven.

Samenstelling Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur van Achmea bestaat per 15 juni 2015 uit Willem van Duin (voorzitter), Roelof Konterman (vicevoorzitter), Huub Arendse (CFO), Henk Timmer (CRO), Jeroen van Breda Vriesman en Bianca Tetteroo.