Zeist,
07
juli
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Agis lanceert app 'Diabetesdagboek'

Zorgverzekeraar Agis lanceert de app ‘Diabetesdagboek’. Deze applicatie is een hulp voor mensen met diabetes type 1 om gemakkelijk de bloedglucosewaarden en insulinegebruik bij te houden.

Gebruikers kunnen de gegevens delen met de internist of diabetesverpleegkundige. Ook biedt de app de mogelijkheid dagelijks specifieke opmerkingen toe te voegen over bijvoorbeeld voeding en beweging. De diabetes app is gratis te downloaden (www.agisweb.nl/diabetesdagboek) vanuit de Appstore of Android-market.

Met de applicatie kan de gebruiker op overzichtelijke wijze de bloedglucoseuitslagen en de gebruikte soorten en hoeveelheden insuline noteren. De gebruiker voert hiervoor eenmalig zijn standaard insulineschema in. De gegevens kunnen worden gemaild naar de gebruiker zelf, maar bijvoorbeeld ook naar de internist of diabetesverpleegkundige. Deze personen zijn met één druk op de knop per e-mail of telefonisch te bereiken.

Wankie Chan marketingmanager Agis Zorgverzekeringen: “De app biedt de diabetespatiënt functionaliteiten die het gemakkelijker en toegankelijker maken de diabetes en het verloop ervan te monitoren. In plaats van dagelijks in het papieren dagboek te schrijven, voeren zij nu gemakkelijk hun bloedglucosewaarden en insulinegebruik in op hun smartphone. De gegevens worden alleen lokaal, op de smartphone, opgeslagen, en blijven privé. Agis heeft de applicatie samen met diabetespatiënten ontwikkeld en uitvoerig getest op gebruikersvriendelijkheid.

Agis is de eerste zorgverzekeraar die een dergelijke Nederlandstalige app aanbiedt. Al eerder lanceerde Agis de mobiele applicaties Zorgradar en de Vakantie EHBO gids. Deze laatste is met 30.000 downloads succesvol te noemen. In de toekomst wil de zorgverzekeraar nog meer applicaties ontwikkelen die klanten helpen en ondersteunen bij zorg en gezond leven. Benieuwd hoe deze app werkt? Bekijk dan het filmpje van de app ‘Diabetesdagboek’.