Zeist,
16
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea verkoopt arbodienst Achmea Vitale

Achmea Vitale gaat deel uitmaken van het Zorg van de Zaak Netwerk. Moederbedrijf Achmea en het Netwerk hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van de arbodienstverlener. Deze transactie past uitstekend in de strategie van 's lands grootste verzekeringsgroep om zich te concentreren op haar verzekeringsactiviteit. Het aanbieden van arbodienstverlening is juist wel een kernactiviteit van het Zorg van de Zaak Netwerk. Alle 800 medewerkers van Achmea Vitale gaan mee over naar de nieuwe eigenaar. Financiële details van de transactie worden niet bekendgemaakt.

Achmea Vitale is medio 2008 ontstaan uit de samenvoeging van drie arbodiensten (Achmea Arbo, Commit en Prevend). Achmea Vitale gaat binnen het Zorg van de Zaak Netwerk als zelfstandig bedrijf verder onder de naam Arbo Vitale.

Het Zorg van de Zaak Netwerk (875 medewerkers) is een initiatief van diverse samenwerkende bedrijven, die gespecialiseerd zijn in werk en gezondheid. Hiertoe behoren de arbobedrijven MaetisArdyn en Health Services, alsmede een aantal expertisebedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid van medewerkers (GIMD, Skils en Margolin).

Marius Touwen, directeur van het Zorg van de Zaak Netwerk, is blij met de komst van de medewerkers van Achmea Vitale. "Het samenbrengen van deze arbobedrijven zal onze concurrentiepositie danig verbeteren en dat is in de huidige competitieve markt van groot belang. De kracht van de samenwerking zit in synergie tussen met name Arbo Vitale en MaetisArdyn. Schaalvergroting maakt ons veel sterker en geeft ons de mogelijkheid om voor onze klanten nieuwe, innovatieve vormen van bedrijfsgezondheidszorg te ontwikkelen."

Divisievoorzitter Rob Becker van Achmea (links) en Marius Touwen, directeur van het Zorg van de Zaak Netwerk, bekrachtigen de verkoop met hun handtekening.

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur van Achmea: "De verkoop van Achmea Vitale is een goed voorbeeld van een win-win situatie. Achmea kan verder uitvoering geven aan haar strategie. Wij concentreren ons op begrijpelijke en toegankelijke producten voor onze klanten op het gebied van schade-, zorg-, inkomens-, pensioen- en levensverzekeringen. Tegelijkertijd bieden we onze arbocollega's een goed thuis bij het Zorg van de Zaak Netwerk, waar arbodienstverlening wél een kernactiviteit is. Het Zorg van de Zaak Netwerk en Achmea Vitale beschikken samen over een compleet productaanbod op het gebied van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Zij hebben de potentie om samen een sterke en betrouwbare organisatie voor hun klanten te worden en daarmee een autoriteit in de branche."

De beoogde transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en mededingingsautoriteiten. De medezeggenschap is vanzelfsprekend bij het proces betrokken. Partijen streven ernaar de transactie in het tweede kwartaal van 2012 af te ronden.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.