Zeist,
08
december
2015
|
13:00
Europe/Amsterdam

Achmea vergeeft Syntrus Achmea Vermogensbeheer extra mandaat

Achmea heeft een mandaat vergeven aan Syntrus Achmea Vermogensbeheer. De eigen assetmanager van de verzekeraar – die begin volgend jaar verdergaat onder de naam Achmea Investment Management – krijgt 6 miljard euro aan belegd vermogen in Europese staatsobligaties. Voor Syntrus Achmea Vermogensbeheer is deze 6 miljard euro een uitbreiding op het huidige Achmea obligatiemandaat van 8 miljard euro.

Eerder vertrouwde Achmea al het beheer van een derivatenportefeuille van 20 miljard euro toe aan Syntrus Achmea Vermogensbeheer en vergaf zij een mandaat van 1 miljard euro voor alternatieve beleggingen. Het totaal beheerd vermogen onder de noemer van Achmea Investment Management is straks ruim 100 miljard euro.

Met deze wijziging in het vermogensbeheer onderstreept Achmea het vertrouwen in de kwaliteit van de dienstverlening, het risicobeheer en de beleggingsprestaties van haar dochterbedrijf.

Syntrus Achmea Vermogensbeheer levert hoogwaardige pensioen- en vermogensbeheeroplossingen en beleggingsproposities voor de oudedagsvoorziening. Met solide vermogensbeheer richt zij zich op institutionele beleggers. Syntrus Achmea Vermogensbeheer gaat in 2016 verder onder de naam Achmea Investment Management. Achmea Investment Management zal zich met een beheerd vermogen van ruim €100 miljard en met meer dan 200 medewerkers richten op zowel institutionele als particuliere beleggers.