Zeist,
21
juni
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Sportdeelname Index: 68% jongeren sport regelmatig

​Verzekeraar Achmea sluit vanmiddag in Utrecht de eerste editie van de schoolsportdagen af. Dit twee weken durende sportevenement maakt onderdeel uit van de Achmea High Five Challenge. De verzekeraar bracht er 12.000 schoolkinderen  aan het bewegen. Ze konden op sportcentrum Olympos in Utrecht de hippe varianten beoefenen van de sporten zoals die straks tijdens de Europese Jeugd Olympische Spelen (EYOF) worden beoefend. Tijdens eerdere sportdagen verspreid door het land bracht Achmea al 6.000 kinderen aan het bewegen. De teller staan nu op ruim 18.000 bewegende kinderen.

​Achmea werkt op structurele wijze aan het verbeteren van de fysieke en mentale conditie van jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar. De verzekeraar is er van overtuigd dat sport en bewegen een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van de jong-volwassenen. Door de Achmea High Five Challenge en het partnership met EYOF en NOC*NSF investeert Achmea langdurig in projecten die de breedtesport stimuleren.

Samen met NOC*NSF worden de inspanningen vanaf nu ook gemeten: via de Achmea Sportdeelname Index wordt maandelijks het percentage sportende Nederlanders zichtbaar gemaakt. Op dit moment geeft 68% van de jongeren tussen 8 en 18 jaar aan regelmatig te sporten. Het doel is om dat percentage op te schroeven, én te voorkomen dat jongeren in de levensfase 18 tot 25 jaar stoppen met sporten en bewegen.
 
Ook na het EYOF blijft Achmea jongeren stimuleren om te bewegen. Sport bevordert de gezondheid en samen sporten is een goede manier voor jongeren om hun plek in de samenleving te ontdekken. Het bevordert de samenhang in de samenleving. Voor Achmea als coöperatieve verzekeraar is dat een belangrijk speerpunt.