Zeist,
08
september
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Publieksprijs gaat naar Jeanne Kurvers

Op donderdag 8 september zijn in de Haagse Ridderzaal de Nationale Alfabetiseringsprijzen uitgereikt. Onafhankelijk adviesbureau CINOP organiseert dit evenement in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De prijzen hebben tot doel om projecten te stimuleren die geletterdheid in Nederland bevorderen. Dit jaar stelt Achmea voor de derde keer de Publieksprijs Nationale Alfabetisering beschikbaar.

De winnaar van de titel en geldbedrag is Jeanne Kurvers geworden. Zij doet onderzoek aan de Universiteit van Tilburg naar alfabetisering. Met haar werk inspireert ze vele docenten in de onderwijspraktijk en maakt studenten van lerarenopleidingen en universiteiten enthousiast voor de verwerving van geletterdheid in al zijn facetten. Daarnaast is Kurvers heel goed in het vertalen van haar wetenschappelijke kennis naar artikelen in vakbladen en boeken. Achmea feliciteert Jeanne Kurvers en wenst haar veel succes in haar werk.

 

Fotobijschrift: Jeanne Kurvers ontvangt de Achmea Publieksprijs van Léon de Jong.

Over de prijs
Als lid van de Stichting Lezen & Schrijven heeft de verzekeraar de Achmea Publieksprijs in het leven geroepen. Deze prijs bestaat dit jaar uit de titel 'Geletterdheids- Man/Vrouw van het jaar 2011' en een geldbedrag van € 7.000,- voor een project of organisatie naar keuze. De persoon die, in de ogen van het grote publiek, op effectieve en creatieve wijze een tastbare bijdrage levert aan het aanpakken van laaggeletterdheid komt in aanmerking voor deze Publieksprijs.

De genomineerden
Dit jaar werden er vier personen genomineerd voor de Achmea Publieksprijs:

Marjan Berk, Jeanne Kurvers, José Scholte en Marcel Twickler.

Klik hier om het persbericht (PDF) te downloaden.