Zeist,
14
november
2014
|
10:08
Europe/Amsterdam

Achmea-medewerkers scoren €67.050 voor Jeugdsportfonds

Samenvatting

Medewerkers van Achmea hebben afgelopen maand meegeholpen geld op te halen voor het Jeugdsportfonds. Op diverse Achmea-locaties konden zij schieten op een levensgroot doel met daarin gaten die voor een geldbedrag stonden. In totaal schoten medewerkers €67.050 bij elkaar. Met dit bedrag biedt het Jeugdsportfonds 268 extra kinderen een kans om een jaar lang te sporten. Judoka Dex Elmont nam de cheque namens het Jeugdsportfonds in ontvangst.

Medewerkers Bruno Aravena Oviedo en Judith van Beek overhandigden de cheque aan judoka Dex Elmont, Europees Kampioen 2014 en Jeugdsportfonds-ambassadeur. Zij deden dat bij judoschool Kenamju in Haarlem. 

268 extra kinderen een jaar lang sporten

Dankzij deze bijdrage kunnen 268 kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben een jaar lang sporten. En daar was het Achmea met deze actie om te doen. Sinds vorig jaar is Achmea namelijk Partner in Sport van NOC*NSF. Met als doel kinderen tussen 5 en 18 jaar in aanraking te brengen met sport en beweging. We steunen en ontwikkelen daarom initiatieven die daarbij helpen. Deze actie voor het Jeugdsportfonds is daar een voorbeeld van.

Medewerkers enthousiast

De actie werd door veel collega’s van harte ondersteund. “Heel belangrijk”, zegt Werner Peerwijk in Leeuwarden, “Ik herken de situatie. Mijn moeder had ook geen geld om mij te laten sporten.” Ook Sjaan van Leeuwen in Leiden is blij met de actie: “Voor velen is het vanzelfsprekend dat hun kinderen sporten. Maar dat is het niet voor iedereen. Juist voor kinderen uit ‘arme’ gezinnen is sporten belangrijk. Het is goed voor lichaam en geest.”

Video: In dit filmpje verrassen de twee Achmea-medewerkers Dex Elmont met de cheque.