Zeist,
06
maart
2014
|
12:00
Europe/Amsterdam

Achmea komt met Sport Index tot 18

Achmea presenteert met ingang van vandaag een maandelijks cijfer dat inzicht geeft in de mate van beweging van schoolgaande kinderen in Nederland. Achmea is sinds vorig jaar Partner in Sport van NOC*NSF. De Achmea Sport Index tot 18 toont de sportdeelname onder jongeren in de leeftijd van 5 tot 18 jaar. 

De Sport Index tot 18 is onderdeel van de NOC*NSF Sportdeelname Index. Deze peilt maandelijks de sportbeoefening van een representatieve groep Nederlanders in de leeftijd van 5 tot 80 jaar. De actuele stand van de Achmea Sport Index tot 18 wordt maandelijks bekendgemaakt.

Kinderen in beweging
Achmea onderneemt samen met NOC*NSF verschillende initiatieven om de kinderen tot 18 jaar in beweging te krijgen. Dit doen we onder andere door samen te werken rondom de grootste schoolsport-competitie van Nederland: Olympic MovesDaarmee willen we mogelijk maken dat nog meer jongeren deelnemen en het plezier bij bewegen gaan ervaren. Ook via het Jeugdsportfonds willen we meer kinderen aan het sporten krijgen. Zo maakt het Jeugdsportfonds het financieel mogelijk dat kinderen lid worden van een sportvereniging. Achmea steunt actief de werving van fondsen.

Zilveren Kruis Achmea en Interpolis
Ook de Achmea-merken Zilveren Kruis Achmea en Interpolis brengen actief schoolgaande kinderen in beweging. Zilveren Kruis Achmea focust daarbij vooral op schooljudo en is daarnaast ook partner van de Koningsspelen. Hiermee zet Zilveren Kruis zich in om kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar in beweging te krijgen én te houden. Interpolis werd vorig jaar partner van de Nederlandse hockeybond, en gaat samen met deze bond activiteiten ontplooien om kinderen in beweging te brengen.

Effect sorteren
Via de Achmea Sport Index tot 18 zien we of de initiatieven effect hebben. Daarnaast geeft het zicht op de momenten waarop kinderen minder sporten. Samen met het NOC*NSF onderzoeken we of we juist op die momenten extra activiteiten kunnen ontplooien.

Plezier in bewegen
Paul van der Heijden, sponsormanager Achmea: “Als coöperatieve verzekeraar richten we ons op het ontwikkelen van een gezonde leefstijl bij jongeren in de leeftijd tot 18. Door ze het plezier van bewegen te laten ervaren. En met elkaar in contact te brengen. In deze periode leggen ze uiteindelijk de basis voor hun talenten en een beweeg- en leefpatroon voor een gezonde toekomst. Met de index hopen we met NOC*NSF kennis op te bouwen en zo onze initiatieven op de best mogelijke manier te organiseren.“

(Klik hier voor de actuele Achmea Sport Index tot 18)