Zeist,
06
december
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea klanten kunnen in 90% van de instellingen terecht voor bevolkingsonderzoek darmkanker

​In januari 2014 gaat het landelijke, door de overheid geïnitieerde, bevolkingsonderzoek naar darmkanker van start voor mannen en vrouwen tussen de 55 en 75 jaar. Met het bevolkingsonderzoek kan darmkanker worden voorkomen of eventueel in een vroegtijdig stadium worden ontdekt en behandeld.

In eerste instantie ontvangen de mensen een screeningstest thuis die ze zelf kunnen uitvoeren en terugsturen. Als de uitslag van de screeningstest een verdenking op kanker laat zien, volgt een inwendig darmonderzoek: de coloscopie. De screeningstest thuis wordt door de overheid betaald, eventueel vervolgonderzoek door uw zorgverzekeraar.

Achmea is bezig met de inkoopprocedure voor deze vervolgonderzoeken en is  voornemens om met 90% van de coloscopiecentra een overeenkomst te sluiten. Circa 250.000 verzekerden van Achmea krijgen een oproep voor een thuistest in 2014. Voor de mensen waar een vervolgafspraak nodig is, kan dat plaatsvinden in een nabijgelegen en gecontracteerd ziekenhuis. Voor onze verzekerden betekent dit dat ze binnen 2 weken bij een gecontracteerde instelling in de buurt terecht kunnen voor vervolgonderzoek. Klanten kunnen op de zorgzoeker van de websites van onze merken zien met welke instellingen Achmea een contract heeft gesloten.