Zeist,
12
juli
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Hypotheekbank rondt belangrijke financieringstransactie af

Achmea Hypotheekbank heeft een belangrijke financieringstransactie (fundingstransactie) afgerond. Hiermee haalt het voor een volume van €784 miljoen aan langlopende financiering binnen. Dit is een bevestiging van het vertrouwen van beleggers in Achmea Hypotheekbank en de onderliggende hypotheekportefeuille.

Achmea Hypotheekbank heeft een hypotheekportefeuille van ongeveer € 12 miljard. Dit is daarmee de grootste bedrijfsactiviteit van Achmea Bank. Met de afgesloten financieringstransactie heeft de bank een belangrijk deel van de financieringsbehoefte voor de komende jaren ingevuld.

Fundingbeleid
Dit is de tiende transactie die valt onder een securitisatieprogramma van Achmea Hypotheekbank. Bij een securitisatietransactie worden bankenactiva, zoals hypotheken samengevoegd in obligaties. Deze activa zijn dan verhandelbaar. Bij verkoop van deze obligaties creëert de bank liquiditeit en daarmee weer ruimte om nieuwe hypotheken en leningen te verstrekken. De transactie is een belangrijke mijlpaal voor Achmea Hypotheekbank, omdat de financiering van banken sinds het uitbreken van de kredietcrisis een stuk moeilijker is geworden. De zekerheid van een nieuwe financieringstransactie zorgt ervoor dat de bank kan beschikken over voldoende buffers.

Lees het persbericht op de website van Achmea Hypotheekbank.

Lees ook: 'S&P verhoogt kredietoordeel Achmea Hypotheekbank'.