Leiden,
24
mei
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

Achmea houdt Capital Markets Day 2018 in Leiden

Achmea houdt vandaag in Leiden haar jaarlijkse Capital Markets Day. Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur, opent de dag met een update over de groepsstrategie tot 2020, genaamd ‘Samen Waarmaken’. Aansluitend volgt een presentatie van Robert Otto, lid van de Raad van Bestuur, over Customer Engagement en Innovatie. Michel Lamie, Chief Financial Officer, sluit af met een toelichting op de ontwikkeling van de financiële resultaten, de financiële positie en het kapitaalmanagement.

OPNAMES VAN DE PRESENTATIES ZIJN HIER BESCHIKBAAR 

Achmea ligt goed op schema met de realisatie van de strategie en van de financiële ambities tot 2020. Dit wordt onderbouwd tijdens de drie presentaties op de Capital Markets Day. Verdere investeringen in klantbediening, innovatie en de ontwikkeling van diensten in aanvulling op onze verzekeringspropositie staan daarbij centraal. Met onze multi-brandstrategie zijn we actief in alle distributiekanalen en zijn we marktleider in de groeiende kanalen bancassurance, direct en online. Onze efficiënte en schaalbare IT-infrastructuur biedt ons ook internationaal mogelijkheden voor groei. Met de uitvoering van onze strategie dragen we bij aan een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving.

Als coöperatieve verzekeraar vormt onze solide financiële positie de basis onder onze activiteiten. Onder meer dankzij eerder genomen maatregelen, ontwikkelen ons operationele resultaat en onze free capital generation zich positief. In het belang van al onze stakeholders, richten we ons op het behoud van onze robuuste solvabiliteit en een verdere verhoging van onze resultaten in al onze segmenten.

De documenten voor de presentaties zijn in de rechter kolom van deze pagina beschikbaar als download.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 14.500 medewerkers in Nederland. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en kapitaalverschaffers in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met onder meer het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 120 miljard aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast Nederland, is Achmea ook internationaal actief in vijf andere landen. www.achmea.nl