Zeist,
19
maart
2014
|
12:25
Europe/Amsterdam

Achmea haakt met radio-uitzending ‘BNR Volgens Nederland’ in op gemeenteraadsverkiezingen

Vanavond om 19:00 uur is in Hengelo de huiskamer van Ineke Baas, ex-Statenlid voor de PvdA in Overijssel, het toneel voor een huiskamergesprek over nut en noodzaak van gemeenteraadsverkiezingen. De discussie is live te volgen via het radioprogramma ‘BNR Volgens Nederland’. 

In de huiskamer schuiven de burgemeester van Hengelo, Sander Schelberg (VVD), wethouder Mariska ten Heuw (SP) en politicoloog Kees Aarts (Universiteit Twente) aan. Verder zullen een tiental geïnteresseerde inwoners van Hengelo meedoen aan het gesprek. Zorgt hun stem voor verandering? Hebben zij het gevoel dat een gemeenteraad opkomt voor hun belangen? Wat is hun stem eigenlijk waard?

Zorg, veiligheid, werk
Naast nut en noodzaak van de verkiezingen wordt ook een link gelegd naar de onderwerpen die centraal staan op het platform ‘Volgens Nederland’. Er wordt onder andere ingezoomd op de gezondheidszorg; een belangrijk deel van de uitvoering verschuift immers naar de gemeenten. Maar ook veiligheid in en om de eigen woning en wijk is een terugkerend thema bij elke gemeenteraadsverkiezing. En gaan gemeenten echt meer werk maken van banen, zoals landelijke politici beloven?

BNR Volgens Nederland is iedere woensdag vanaf 19:00 uur op BNR Nieuwsradio te beluisteren en wordt wekelijks een aantal keer herhaald. Presentator is Thomas van Zijl. Via de site van Volgens Nederland zijn eerdere uitzendingen terug te luisteren.