Zeist,
03
oktober
2017
|
14:55
Europe/Amsterdam

Achmea Foundation versterkt samenwerking met NGO’s en sociale ondernemingen

De Achmea Foundation heeft de agenda voor 2018 vastgesteld. Zij versterkt de samenwerking met NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) en sociale ondernemingen, zoals Amref Flying Doctors, One Acre Fund en Pharmaccess. Nieuw is de samenwerking met Solidaridad. Hiermee zet de Achmea Foundation een volgende stap in het duurzaam verbeteren van de leefomstandigheden van de meest kwetsbare bevolkingsgroepen in Afrika.

Amref en TNO

Amref Flying Doctors en TNO Innovation for Development ontvangen onder voorwaarden een lening voor het starten van de Social Enterprise M-Jali. Dit initiatief moet de eerstelijnsgezondheidszorg in Kenia verbeteren door de data van gezondheidswerkers te vertalen naar bruikbare informatie. Lokale overheden, maar ook verzekeraars, kunnen deze service kopen en daarmee betere zorgbeslissingen nemen.

Agrics

Ook met Agrics zetten we onze samenwerking in Kenia voort. Met onze lening kunnen 3.000 extra boeren op krediet onder andere solarlampen, zaden, bemesting en een levensverzekering kopen. Ook dragen we eraan bij dat Agrics een doorlopende impactmeting kan ontwikkelen én kan experimenten met andere gewassen, zoals soja.

PharmAcces

PharmAccess start in Kameroen de eerste fase van een project dat wij ondersteunen, om te zoeken naar een innovatief financieringsmodel voor de behandeling van Hepatitis C. Dit is een besmettelijke ziekte die vaak nog erg onbekend is, maar op termijn ernstige complicaties met zich meebrengt als het niet wordt behandeld. Nu er een nieuw en goedkoper medicijn op de markt is en de diagnostiek steeds eenvoudiger wordt, ligt er een kans om Hepatitis C daadwerkelijk aan te pakken.

Peoples Pension Holding

In Ghana zetten we onze samenwerking met Peoples Pension Holding voort, door hen opnieuw een lening te bieden. Dit micropensioen moet mensen in de informele sector de mogelijkheid geven via de mobiele telefoon te sparen voor een pensioen. De ambitie is om komend jaar van 5.000 naar 50.000 klanten te groeien.

One Acre Fund

Ook met One Acre Fund gaan we onze samenwerking verder uitbreiden. Dit keer ondersteunen we niet de opschaling, maar juist de innovaties in Rwanda. Daarmee kunnen boeren meer verschillende producten en (financiële) diensten afnemen.

Solidaridad

Met Solidaridad gaan we voor het eerst samenwerken en wel in de verduurzaming van de palmolieproductie van kleine boeren in Ghana. Solidaridad zet zich de komende jaren in om een franchiseformule te ontwikkelen, waarmee zo veel mogelijk boeren zowel hun productie kunnen verhogen als ‘vergroenen’. De palmolieproductie wordt op ecologisch verantwoorde wijze gedaan.

Samenleving waaraan iedereen mee kan doen

De Achmea Foundation maakt zich sterk voor een samenleving waaraan iedereen mee kan doen. We werken samen met partners aan structurele oplossingen. We dragen financieel bij én we zetten expertise en talent van Achmea-medewerkers in. Met onze initiatieven in de gezondheidszorg, landbouw en financiële dienstverlening maken we blijvend het verschil voor mensen in een sociaal economische achterstandsituatie.