Zeist,
04
april
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Foundation ondersteunt dance4life Russia

​Gisteravond heeft dance4life ambassadrice Erica Terpstra een cheque van 100.000 euro in ontvangst genomen uit handen van Paul Overmars, voorzitter van de Achmea Foundation. Met het geld gaat dance4life in Rusland werken aan de bestrijding van HIV en AIDS door seksuele voorlichting te geven aan weeskinderen.

De Achmea Foundation doneert de 100.000 euro aan het dance4life programma in vier Russische regio's: Moscow en de regio's rond Nizhny Novgorod, Rostov aan de Don en Ryazan. Hoofddoel van het project is om een bijdrage te leveren aan de succesvolle integratie van weeskinderen in de maatschappij door ze seksuele voorlichting te geven en in contact te brengen met andere schoolkinderen in de vier Russische regio's.
 
Jonge vrijwilligers worden door dance4life getraind om weeskinderen met gebruik van muziek en dans essentiële informatie te geven en vaardigheden te leren op het gebied van hun seksuele gezondheid en rechten. Daarnaast biedt dance4life diverse activiteiten aan die de communicatie en onderlinge verbondenheid van weeskinderen bevorderen.
Erica Terpstra: "Achmea Foundation geeft met deze fantastische donatie aan dance4life 1.000 Russische weeskinderen tussen 13 en 18 jaar de kans om zelf de juiste keuzes te kunnen maken voor een gezonde toekomst. Juist deze groep heeft dat zo hard nodig."
 
HIV in Rusland
In Rusland is HIV een groot probleem. In 2012 kregen ongeveer 70.000 mensen in het land de diagnose HIV, circa 200 per dag. In totaal zijn er nu al ruim 700.000 officieel geregistreerde mensen HIV-positief. Van alle HIV-positieven is 63,5% jonger dan 30 jaar. Dit komt onder andere door de maatschappelijke ontkenning van het probleem en de vele vooroordelen over de ziekte. Tegelijkertijd is er een groot gebrek aan informatie. Een bijzondere risicogroep zijn de kinderen die in weeshuizen wonen. De ervaring wijst uit dat deze groep meer frequent wisselend seksuele contacten heeft en dus een verhoogd risico op het oplopen van het virus.
 
De Achmea Foundation ondersteunt projecten die gericht zijn op duurzame ontwikkeling van groepen mensen die sociaaleconomisch op achterstand staan. In het bijzonder richt de Foundation zich op gezondheidszorg, voedselzekerheid en toegang tot financiële dienstverlening. De doelgroepen zijn vrouwen, kinderen en de allerarmsten, zowel in Nederland als daarbuiten. Met duurzame ontwikkeling wordt bedoeld dat de projecten de zelfredzaamheid van mensen en gemeenschappen bevorderen. Bevordering van zelfredzaamheid past bij de coöperatieve achtergrond van Achmea.
 
 Achmea -dance 4life
Erica Terpstra neemt cheque in ontvangst van Paul Overmars