Zeist,
29
maart
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea en Xerox realiseren milieuwinst én kostenbesparing

In 2012 startten service- en technologiebedrijf Xerox en verzekeraar Achmea met een nieuwe manier om documenten te printen. Nu - één jaar later - blijkt deze vorm van managed print services een groot succes. De totale behaalde kostenbesparing bedraagt ruim 5 miljoen, oftewel 30 procent.

Onder managed print services verstaan de partijen de installatie én het actieve beheer van 350 multifunctionele printers door Xerox, verdeeld over alle kantoorgebouwen van Achmea. Prints kunnen worden gemaakt bij elke printer binnen het netwerk, maar pas ná dat de gebruiker zijn personeelspas heeft aangeboden. Naast een kostenbesparing levert dit ook voordelen op voor het milieu. Achmea heeft zich ten doel gesteld een CO2-neutrale bedrijfsvoering te realiseren. De nieuwe printers en het verminderd printen dragen daaraan bij. Achmea compenseert de overgebleven CO2-uitstoot met investeringen in duurzame initiatieven.
 
Radboud van Hal, Chief Procurement Officer van Achmea: "Het is onze ambitie om kosten, die ons niet helpen onderscheidend te zijn voor onze klanten, gecontroleerd te verlagen. Het partnership met Xerox draagt daaraan bij. Met hun oplossingen in documentlogistiek ondersteunen zij ons bij onze MVO-doelstellingen."
 
Martijn Brand, Algemeen Directeur van Xerox: "De samenwerking verloopt professioneel en efficiënt. Hierdoor zijn wij in staat geweest naast managed print services ook extra dienstverlening in te richten. Dat is ook hoe we graag werken bij Xerox en invulling geven aan ons partnership met Achmea. We blijven dan ook actief onderzoeken of er nog meer kostenbesparingen voor Achmea te behalen zijn."​