Zeist,
19
december
2014
|
08:30
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt twee leden Raad van Commissarissen

Benoemingen volgen op terugtreden RvC-leden Minderhoud en Van der Weg

Achmea benoemt per 1 januari 2015 Petri Hofsté en Roel Wijmenga tot leden van de Raad van Commissarissen (RvC). De benoemingen volgen op het ontstaan van twee vacatures door het vertrek uit de RvC van Marinus Minderhoud per 31 december aanstaande en Bé van der Weg eerder dit jaar.

Petri Hofsté (53), onder meer lid van de Raad van Commissarissen van KAS Bank N.V. en BNG Bank, was eerder werkzaam als Chief Finance and Risk Officer bij APG Groep N.V. Daarvoor was zij als divisiedirecteur Toezicht Banken actief bij De Nederlandsche Bank, als CFO bij Royal Bank of Scotland N.V., head of Finance en deputy CFO bij ABN Amro Holding N.V. en partner in de audit praktijk van KPMG.

Roel Wijmenga (57), onder meer voorzitter van het Philips Pensioenfonds en commissaris bij Bouwinvest, begon zijn langjarige carrière in de financiële sector bij verzekeraar AMEV en werkte later bij Fortis ASR Verzekeringen, waar hij in 2001 toetrad tot de Raad van Bestuur. In 2003 werd Wijmenga lid van de Hoofddirectie van Interpolis en in 2005 werd hij lid van de Raad van Bestuur van Eureko, het huidige Achmea. In 2009 werd Wijmenga Chief Financial Officer bij ASR Verzekeringen, waar hij in 2014 terugtrad.

Hofsté treedt tevens toe tot de Raad van Commissarissen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. Wijmenga wordt ook lid van de Raad van Commissarissen van Achmea Pensioen- en Levensverzekeringen N.V. en van Achmea Schadeverzekeringen N.V.

Interne en externe toezichthouders hebben ingestemd met deze benoemingen.

In de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in maart 2015 zal Paul Overmars als lid terugtreden uit de RvC. Over de invulling van deze positie zal te zijner tijd meer informatie bekend worden gemaakt.

De Raad van Commissarissen van Achmea zal per 1 januari 2015 als volgt zijn samengesteld: drs. E.A.J. (Erik) van de Merwe (voorzitter), mw. P.H.M. (Petri) Hofsté RA, mw. prof. dr. M. (Mijntje) Lückerath - Rovers, mw. S.T. (Joke) van Lonkhuijzen - Hoekstra MBA MCM, mr. P.F.M. (Paul) Overmars, mw. prof. dr. L. (Lineke) Sneller RC, dr. ir. A.W. (Aad) Veenman, ing. A.J.A.M. (Anton) Vermeer, dr. R.T. (Roel) Wijmenga.