Zeist,
07
februari
2010
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt nieuwe divisievoorzitters

Achmea heeft Jack Buckens (53) per 1 december 2010 benoemd tot voorzitter van de divisie Bancaire Distributie, die opereert onder de merknaam Interpolis.

Hij volgt Joop Kanen (62) op, die op 1 januari 2011 met pensioen gaat. Buckens is nu voorzitter van de divisie Sociale Zekerheid van Achmea. Rob Becker (45) wordt per 1 december voorzitter van de divisie Sociale Zekerheid.

Jack Buckens begon zijn loopbaan in 1982 bij Nationale Nederlanden. In 1990 stapte hij over naar Interpolis, waar hij tot 2006 diverse directiefuncties bekleedde. Sinds de fusie tussen Achmea en Interpolis is hij voorzitter van de divisie Sociale Zekerheid van Achmea.

Rob Becker werkte van 1990 tot 2005 in verschillende landen bij McKinsey & Company waarvan de laatste 6 jaar als partner, gespecialiseerd in de financiële sector. In 2006 startte hij als CFO bij Achmea Pensioenen, in 2008 werd hij benoemd tot directievoorzitter van Achmea Bank. Willem van Duin, bestuursvoorzitter van Eureko/Achmea: ”Het verheugt ons dat wij vanuit eigen gelederen kunnen voorzien in de geschikte opvolging van Joop Kanen. Jack Buckens beschikt over uitgebreide ervaring in de verzekeringswereld en werkte vóór de fusie met Achmea jarenlang bij Interpolis. Dat maakt hem bij uitstek geschikt om Joop Kanen op te volgen. Ook Jack’s opvolger Rob Becker komt uit ons eigen bedrijf. Rob is een veelzijdig bestuurder, die ruime ervaring heeft opgebouwd in de financiële wereld. Mede namens mijn collega’s in de Raad van Bestuur wens ik beide heren veel succes in hun nieuwe en uitdagende posities.”

Over het vertrek van Joop Kanen zegt Van Duin: ”Met Joop Kanen vertrekt een instituut in verzekeringsland en een markante persoonlijkheid. Wij zijn hem bijzonder veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij vanuit de divisie Bancaire Distributie de samenwerking met de lokale Rabobanken, dé distributiepartner van Interpolis, heeft vormgegeven en geleid. Wij wensen hem na zijn afscheid een zeer plezierige pensioentijd toe.”