Zeist,
30
september
2016
|
08:45
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Michel Lamie tot Chief Financial Officer

Achmea heeft Michel Lamie (50) per 1 januari 2017 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Hij volgt in april 2017 Huub Arendse op als Chief Financial Officer (CFO) na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Bij zijn benoeming in 2013 heeft Arendse aangegeven voor vier jaar beschikbaar te zijn. Voor de benoeming van Lamie is goedkeuring verkregen van De Nederlandsche Bank.

Michel Lamie maakt sinds 2005 deel uit van het bestuur van De Goudse Verzekeringen, waar hij in 2009 is benoemd tot bestuursvoorzitter. Sinds 2009 is Lamie tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van intermediairbedrijf Van Lanschot Chabot. In de periode 2002-2005 werkte Lamie bij Achmea, meest recent in de functie van Group director Finance & Control. Daarvoor was hij onder meer actief in diverse leidinggevende functies bij KPMG en RSA Benelux.

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: “We hebben Huub Arendse leren kennen als een zeer gedreven en professioneel financieel bestuurder. Hij is van grote waarde voor Achmea en wij zijn hem daarvoor zeer dankbaar. Met de komst van Lamie verwelkomen we een bekwaam bestuurder met veel ervaring in de financiële sector.”

Aad Veenman, voorzitter van de Raad van commissarissen van Achmea: “Wij zijn Huub Arendse zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan onze groep. Hoewel we zijn vertrek per 1 april 2017 betreuren, is het goed te zien dat we met Michel Lamie tijdig een geschikte opvolger hebben kunnen benoemen.”

De Raad van Bestuur van Achmea bestaat na bovenstaande wisselingen uit Willem van Duin (voorzitter), Roelof Konterman (vice-voorzitter), Michel Lamie (CFO), Robert Otto, Bianca Tetteroo en Henk Timmer (CRO).