Zeist,
28
januari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Lineke Sneller tot lid van Raad van Commissarissen

Achmea heeft Lineke Sneller (47) benoemd als lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Henk Slijkhuis (66) treedt terug uit de Raad van Commissarissen na zeventien jaar betrokkenheid bij de Achmea RvC en Raden van Commissarissen van rechtsvoorgangers.​

​Prof. dr. Lineke Sneller RC is Chief Information Officer (CIO) bij Vodafone Nederland en hoogleraar Informatica aan Nyenrode Business University. Zij is benoemd op voordracht van de Centrale Ondernemingsraad. Voor de benoeming is het profiel gevolgd dat voor de RvC van Achmea is opgesteld, alsmede het specifieke profiel dat voor deze vacature geldt, waarin seniore kennis en ervaring met ICT opgenomen is.

Henk Slijkhuis treedt terug na een lange periode van betrokkenheid bij de Raad van Commissarissen van Achmea en haar rechtsvoorgangers, waaronder AVCB Groep. Slijkhuis blijft betrokken als lid van het Bestuur van Vereniging Achmea, de grootaandeelhouder van Achmea waarin de klantenvertegenwoordiging is georganiseerd. De benoeming van mw. Sneller is per heden ingegaan. De heer Slijkhuis treedt terug in de algemene aandeelhoudersvergadering van maart aanstaande.

Samenstelling per 28 maart
De RvC van Achmea is per 28 maart a.s. als volgt samengesteld: drs. E.A.J. van de Merwe (voorzitter), M. Minderhoud (vice-voorzitter), mw. prof. dr. M. Lückerath-Rovers, mw. S.T. van Lonkhuijzen-Hoekstra MBA MCM, mr. P.F.M. Overmars, dr. ir. A.W. Veenman, ing. A.J.A.M. Vermeer, B.J. van der Weg en mw. prof. dr. L. Sneller RC.