Zeist / Sydney,
11
april
2017
|
12:21
Europe/Amsterdam

Achmea benoemt Emma Thomas tot CEO van Achmea Australia

Achmea heeft Emma Thomas met ingang van 15 april 2017 benoemd tot Chief Executive Officer van Achmea Australia, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder. Zij volgt Timo van Voorden op, die na vijf jaar zijn functie als CEO neerlegt. Emma Thomas is op dit moment werkzaam bij Farmers Mutual Group in Nieuw-Zeeland, waar zij in 2007 in dienst trad en is in die periode voornamelijk actief geweest als national sales manager. Daarvoor bekleedde zij diverse financiële en management functies bij Fronde Systems Group en Deloitte.

Uco Vegter, managing director van Achmea International, is blij met de komst van Emma Thomas als de nieuwe CEO bij Achmea Australia: "Wij zijn verheugd met de benoeming van Emma Thomas tot CEO van onze groeiende Australische verzekeringsactiviteiten. Emma Thomas beschikt over een uitgebreide kennis van de markt voor agrarische verzekeringen en heeft veel ervaring met financiën en salesmanagement. Ik ben Timo van Voorden zeer dankbaar voor het goede werk dat hij heeft gedaan vanaf de oprichting van onze Australische activiteiten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Achmea Australia onder leiding van Emma Thomas de beste verzekeraar zal blijven voor agrarische bedrijven in Australië."

Emma Thomas: "Ik zie uit naar de samenwerking met het team van Achmea Australia en om mijn eerdere ervaringen met agrarische verzekeringen in te zetten als CEO. Ik heb met eigen ogen de verwoestende gevolgen gezien, zowel zakelijke als persoonlijk, van storm en andere natuurrampen op de agrarische sector. Het coöperatieve gedachtegoed speelt een belangrijke rol in de Australische verzekeringssector. Ik bouw graag voort op de lange geschiedenis van Achmea bij de ondersteuning van agrarische bedrijven waarbij klanten centraal staan."

Boilerplate

Over Achmea Australia

Achmea Australia is een gespecialiseerde agrarische verzekeraar die zich inzet voor de verlaging van risico's en premies voor haar Australische klanten. Achmea Australia werkt samen met klanten aan het voorkomen en beheersen van risico's in vijf categorieën: gebouwen, inventaris (inclusief gewassen en vee); verstoring van de bedrijfsvoering; voertuigen en aansprakelijkheid. Met het All-in-One Farm Pack kunnen klanten hun dekking naar eigen wensen invullen. Achmea Australia hanteert een exclusieve distributiefilosofie en werkt nauw samen met Rabobank, die sterk is vertegenwoordigd op het platteland van Australië. Door eigen risico-experts in te zetten krijgen klanten een persoonlijke service op maat, terwijl de kosten laag worden gehouden. Achmea Australia wordt gesteund door de financiële positie van de Nederlandse moedermaatschappij Achmea. Meer informatie: www.achmea.com.au

Over Achmea

Achmea is in 1811 opgericht en is uitgegroeid tot de grootste verzekeraar van Nederland. In de thuismarkt is Achmea marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. De totale bruto premieomzet van de groep bedroeg in 2016 circa 20 miljard euro, bij een onverminderd sterke solvabiliteitsratio van 181%. De groep biedt verder inkomensverzekeringen, levensverzekeringen, pensioendiensten en hypotheken. Vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 116 miljard aan assets under management. Internationaal is Achmea actief in Turkije, Griekenland, Ierland, Australië en Slowakije. Alle Achmea-verzekeraars hebben veel kennis van hun lokale markt en klanten. Meer informatie: www.achmea.com