Zeist,
18
mei
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Achmea Bank verhuist naar Tilburg

De circa tweehonderdvijftig medewerkers van Achmea Bank uit 's-Hertogenbosch werken vanaf maandag 23 mei aan de Spoorlaan in Tilburg. Deze verhuizing is het gevolg van het kernlocatiebeleid van moederbedrijf Achmea, dat uit kosten- en efficiencyoverwegingen kiest voor een vermindering van het aantal kantoorlocaties. Achmea Bank neemt zijn intrek in het kantoor van Interpolis, dat eveneens onderdeel is van Achmea. Achmea Bank is sinds 1998 gevestigd aan het Hervenplein 2 in 's-Hertogenbosch.

Achmea Bank bestaat uit twee onderdelen: Achmea Hypotheekbank in 's-Hertogenbosch en Achmea Retail Bank in Amersfoort. Achmea Hypotheekbank is een relatief kleine speler op de Nederlandse hypotheekmarkt. Het bedrijf verkoopt hypotheken aan particuliere woningbezitters via de merken Centraal Beheer Achmea, FBTO, Avéro Achmea en Woonfonds Hypotheken. Achmea Retail Bank biedt hoofdzakelijk spaarproducten aan. De vijftig medewerkers van Achmea Retail Bank verhuizen in 2012 van Amersfoort naar Tilburg.

Achmea (17.000 medewerkers) is 's lands grootste verzekeringsgroep. Het bedrijf wil haar activiteiten concentreren op negen kernlocaties in Nederland, te weten Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, De Meern, Leeuwarden, Leiden, Tilburg, Zeist en Zwolle. Het hoofdkantoor van Achmea is gevestigd in Zeist.

Ga voor het originele persbericht naar Achmea Bank verhuist.