Zeist,
24
juni
2014
|
13:35
Europe/Amsterdam

5.500 scholieren in beweging tijdens The School Final van Olympic Moves

Sport, plezier, show en spektakel. Het waren de ingrediënten van de twaalfde finale van Olympic Moves, de grootste schoolsportcompetitie van Nederland voor middelbare scholieren. Vrijdag 13 juni streden scholieren uit alle uithoeken van Nederland voor het nationale kampioenschap, tijdens The School Final.

Bij de grote openingsshow waren oud-profvoetballer en aanvoerder van het Nederlands Elftal Giovanni van Bronckhorst en Olympisch kampioenen Stefan Groothuis (schaatsen) en Epke Zonderland (turnen) aanwezig om de jongeren welkom te heten en aan te moedigen. Na het sporten werden de deelnemers aan het einde van de dag beloond met een spetterende show van Rochelle, Kraantje Pappie en Girls Love DJ’s.

Samen in gesprek: ‘Hoe krijgen we meer jongeren meer in beweging’
Terwijl jongeren uit alle uithoeken van het land de strijd met elkaar aangingen op het sportveld, gingen in de catacomben belangrijke spelers vanuit de overheid, het onderwijs, het maatschappelijke veld en de private sector met elkaar in gesprek. Centrale vraag: ‘Hoe krijgen we méér middelbare scholieren vaker in beweging?’ Uit onderzoek blijkt immers dat jongeren minder bewegen zodra ze de basisschool verlaten. Een voorzichtige conclusie: Laat school vanuit een brede kijk op ontwikkeling de vindplaats zijn voor sport en gezond bewegen. Bekijk per gemeente of per school welke partners kunnen aansluiten om dit verder in te vullen. Inspireer scholen met good practises die er al zijn. (Zie samenvatting rechtsboven bij Downloads).

Waarom doet Achmea mee?
Achmea is Partner in Sport van NOC*NSF. Zo helpen we mee aan een gezonde samenleving door schoolgaande jeugd meer en vaker te laten bewegen. We zijn actief in projecten van het NOC*NSF. Bijvoorbeeld het Jeugdsportfonds (voor kansarme kinderen op basisscholen) en Olympic Moves (jeugd in het voortgezet onderwijs). De mate waarin jeugd beweegt volgen we maandelijks in de Achmea Sport Index.