Zeist,
04
februari
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

40e Midwintermarathon levert Kika €30.051 op

Deelnemers aan de veertigste Midwintermarathon hebben zondag € 30.051 bij elkaar gelopen voor Stichting Kika. Zo'n 12.000 lopers renden verschillende afstanden door Apeldoorn en omgeving tijdens een van Nederlands oudste hardloopevenementen.

Onder de deelnemers waren ook 150 renners die na de afgelasting van de marathon in New York, alsnog hun kilometers konden lopen. Centraal Beheer Achmea betaalde het startgeld voor deze New York-renners. De loopwedstrijd kon in november vorig jaar niet doorgaan vanwege de gevolgen van orkaan Sandy. Voor deze groep gesponsorde lopers was de Midwintermarathon een kans om alsnog hun fysieke tegenprestatie te leveren voor het goede doel. Van deze groep liepen 39 lopers ook voor Kika, zij haalden een bedrag op van 307.389,91 euro.

Ambassadeurs van Kika krijgen cheque overhandigd
Beide cheque's werden direct na de marathon uitgereikt aan Antje Monteiro en Gallyon van Vessem, ambassadeurs van Kika. Centraal Beheer Achmea was als grootste werkgever in Apeldoorn voor het 7e jaar aanwezig als hoofdsponsor. Directievoorzitter Direct van Achmea, Rob Becker, gaf het startschot en liep zelf ook mee. Daarnaast renden zo'n 500 collega's en 1000 zakelijke relaties van Achmea voor het goede doel.

Foto's, verslagen en filmpjes
Voor een impressie van de Midwintermarathon, bekijk de foto's en andere links op de website.