Zeist,
11
juli
2013
|
00:00
Europe/Amsterdam

14-19 juli: Europese Jeugd Olympische Spelen Utrecht - EYOF 2013

​Op 14-19 juli vindt het European Youth Olympic Festival (EYOF) Utrecht 2013 plaats. Koning Willem-Alexander opent de Spelen zondagavond om 20.00 uur tijdens de officiële ceremonie in Stadion Galgenwaard. Aan het sportevenement doen 2300 jonge Europese topsporters mee. Achmea is official partner van EYOF en NOC*NSF, omdat zij Nederlandse jongeren in beweging wil brengen.

EYOF-Achmea huis 
Van 14 tot 19 juli staat het EYOF-Achmea huis op het Neude. Wat staat er op het programma? Vanuit het huis wordt dagelijks verslag gedaan van alle sportwedstrijden: atletiek, basketbal, handbal, judo, tennis, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. RTV Utrecht maakt iedere ochtend om 9.00 uur een tv-uitzending met Pieter van den Hoogenband en presentator René van den Berg als vaste tafelheren. Achmea organiseert op 17, 18 en 19 juli in de middag een Volgens Nederland huiskamergesprek. Deze gesprekken gaan over gezondheid, bewegen en een gezonde levensstijl. 

Streetgame voor jongeren 
Het European Youth Olympic Festival is voor Achmea een mooi moment om het met jongeren te hebben over bewegen en gezond leven. Op 17, 18 en 19 juli kunnen jongeren daarom meedoen met de Volgens Jong Nederland Contest. Wat houdt deze streetgame in? Teams van vijf jongeren gaan op zoek naar het beste idee om Nederland gezond te houden en maken met een filmmaker een video van hun speurtocht door Utrecht. Ze gaan praten met bijvoorbeeld voedingsdeskundigen, sporters en koks. Vrijdagavond wordt het beste team samen met de EYOF-sporters gehuldigd door Pieter van de Hoogenband.

Kom naar het Neude en beleef het EYOF 
Iedereen kan het EYOF ‘live’ meebeleven op het Neude: de hele week worden sportsamenvattingen, uitzendingen en livestreams uitgezonden op grote tv-schermen. Maar er gebeurt meer! Je kunt gratis de Achmea Health Check laten doen, waarbij je BMI, bloeddruk, cholesterol, suikergehalte en longfunctie worden gemeten. En heb je zin gekregen om ook te sporten? Op het Neude wordt een speciale sporttuin ingericht waar je kunt fietsen of basketballen.

Volg de Europese Jeugd Olympische Spelen op social media 
Wil je niets missen van de sportwedstrijden en de activiteiten bij het EYOF-Achmea huis op het Neude? Volg ons op Facebook of Twitter: #EYOF_Achmeahuis.