Zeist,
09
januari
2019
|
13:11
Europe/Amsterdam

Nieuwsjaarsspeech Willem van Duin: “We hebben mooie stappen gezet in 2018”

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea, deelde maandagmiddag 7 januari zijn nieuwjaarsspeech met de collega’s van Achmea. Hij blikte kort terug op het afgelopen jaar. “2018 was voor Achmea een belangrijk jaar, waarin we mooie stappen hebben gezet om ons bedrijf verder te ontwikkelen.”

Willem van Duin bedankte alle collega’s voor hun inzet om onze klanten ieder dag weer goed van dienst te zijn. “Dat we met z’n allen zo’n 10 miljoen klanten bedienen lijkt misschien vanzelfsprekend. Maar dat is het niet. Als organisatie doen we veel goed voor onze klanten en voor de samenleving. Een compliment aan iedereen die zich daar dagelijks voor inspant.”

Daarnaast uitte Van Duin zich positief over de prestaties die in 2018 zijn neergezet. “We hebben onze positie in de markt verstevigd. We hebben sterke merken, een stabiele marktpositie en daar waar we graag willen, groeien we. En onze distributie is onverminderd sterk met directe distributie en via de Rabobank en intermediairs.”


Relevant voor onze klanten
Verandering en vernieuwing blijven sleutelwoorden voor Achmea. Van Duin: “We zijn volop in verandering. We werken steeds efficiënter voor onze klanten. We laten al jaren zien dat we succesvol kunnen veranderen, zodat we relevant blijven voor onze klanten. Daar mogen we trots op zijn.”

Zorgvuldig met klantgegevens
Willem van Duin haalde privacy en de AVG aan in zijn speech: “Privacy is een heel belangrijk thema voor financiële dienstverleners en zeker voor ons bedrijf waar wij de beschikking hebben over de gegevens van onze klanten. Dat bleek ook toen wij in oktober vorig jaar te maken hadden met een zogeheten datalek. Het geeft nog eens extra de noodzaak weer om op een zeer zorgvuldige manier om te gaan met de gegevens van onze klanten. We hebben er inmiddels van alles aan gedaan om nóg bewuster met de gegevens van onze klanten om te gaan.”

Prachtige organisatie met moderne arbeidsvoorwaarden
Als werkgever heeft Achmea in 2018 aangekondigd dat het 'traditionele' beoordelingsgesprek komt te vervallen. Ook is in december bekendgemaakt dat in de cao 4 weken ouderschapsverlof is afgesproken. Van Duin zegt hierover: “Ik ben er trots op dat we al jaren een goed werkgever zijn. We hebben een prachtige organisatie met moderne arbeidsvoorwaarden.”

Rookvrije organisatie
Van Duin kondigt in zijn speech aan dat Achmea vanaf 2020 een rookvrije organisatie wil zijn. “Het is goed dat we ons ook als werkgever blijven vernieuwen. We stimuleren gezond werken en investeren niet alleen in de vitaliteit van onze klanten, maar ook in de vitaliteit van onze collega’s. Daarom hebben we besloten dat we in 2020 een rookvrije organisatie willen zijn.”

“Het is een besluit met flinke impact. We beleggen al jaren lang niet meer in tabak. We helpen onze klanten om te stoppen met roken en het past bij Achmea om in te zetten op een rookvrije organisatie. Ook dat is toonaangevend. We gaan dit jaar goed bekijken hoe we dit concreet vorm gaan geven.”