Zeist,
16
februari
2018
|
17:45
Europe/Amsterdam

Jan van den Berg benoemd tot lid Raad van Commissarissen Achmea

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Achmea heeft de heer Jan van den Berg (53) benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen (RvC) van Achmea. Met de benoeming van Van den Berg is een vacature in de RvC van Achmea vervuld die is ontstaan als gevolg van het terugtreden van de heer Erik van de Merwe. Voor de benoeming van Van den Berg is goedkeuring verkregen van De Nederlandsche Bank.

Van den Berg is een ervaren bestuurder in de financiële sector en heeft aanzienlijke internationale ervaring bij Nationale-Nederlanden, AXA en Prudential Financial. Van 2007 tot 2017 is hij werkzaam geweest in Azië, laatstelijk als President Asia bij Prudential Financial, waaraan hij nu nog verbonden is als Senior Advisor.

Met de benoeming van Jan van den Berg bestaat de Raad van Commissarissen van Achmea weer uit negen leden: Aad Veenman (voorzitter), Anton Vermeer (vicevoorzitter), Jan van den Berg, Petri Hofsté, Mijntje Lückerath Rovers, Joke van Lonkhuijzen - Hoekstra, Lineke Sneller, Wim de Weijer en Roel Wijmenga.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 15.000 medewerkers. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2016 circa 20 miljard euro aan premiegelden in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schadeverzekeringen en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 115 miljard euro aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Achmea is internationaal actief in vijf andere landen. Meer informatie www.achmea.nl