Zeist,
15
november
2019
|
17:18
Europe/Amsterdam

Innovatieve sociale ondernemers gezocht!

Inschrijving ImpactPlus Groeiprogramma 2020 geopend.

Sociaal ondernemers kunnen zich nu inschrijven voor het ImpactPlus Groeiprogramma 2020: Hét groeiprogramma voor sociale ondernemingen in zorg en welzijn. Dit jaar is het thema ‘Ongekend talent: van vangnet naar springplank’.

ImpactPlus zoekt innovatieve ondernemingen die mogelijk maken dat iedereen onbeperkt en op eigen wijze kan meedoen of betekenisvol kan bezig zijn. Een samenleving waarin, ondanks de razendsnelle veranderingen, ruimte is en blijft voor ieders unieke talent. In het ImpactPlus Groeiprogramma gaan we met een kleine groep geselecteerde sociaal ondernemers aan de slag met de opschalingsvragen van hun onderneming en het vergroten van hun impact.

Met het ImpactPlus Groeiprogramma willen Achmea Foundation, BeBright en Zilveren Kruis, sociaal ondernemen in zorg en welzijn stimuleren en daarmee van meer betekenis zijn voor mensen in kwetsbare situaties.

Waarom sociaal ondernemen in de zorg?

Sociaal ondernemers kunnen vaak met heel eenvoudige oplossingen, ingewikkelde maatschappelijke vraagstukken aanpakken. Zij lopen echter in de praktijk vaak tegen obstakels aan die het lastig maken om hun onderneming te laten groeien. Bijvoorbeeld duurzame financiering, het meten van hun impact of de positionering van hun onderneming in de markt. Daarom heeft Achmea Foundation ImpactPlus geïnitieerd, in samenwerking met BeBright en Zilveren Kruis. Een groeiprogramma voor sociale ondernemingen in de zorg.

Na een succesvolle editie van het Groeiprogramma in 2019 rond thema ‘Samen en niet alleen’, start in het voorjaar van 2020 de nieuwe editie van het Groeiprogramma. Ditmaal is het thema: ‘Ongekend talent: van vangnet naar springplank’.

ImpactPlus helpt sociaal ondernemers met het opschalen van hun onderneming

In het ImpactPlus Groeiprogramma wordt een kleine groep van geselecteerde ondernemers verbonden met het netwerk van Achmea Foundation, BeBright en Zilveren Kruis. Met de beste experts en coaches gaan zij in 4 maanden aan de slag met een groeiplan voor hun onderneming. Zij werken bijvoorbeeld aan het vergroten van hun klantbereik, het verbeteren van hun businessmodel, sales en acquisitie, het in kaart brengen van hun impact en nog veel meer. Ondernemers maken daarnaast ook kans op een boost om hun onderneming echt te laten groeien.

De grootste leerlessen voor sociaal ondernemers na ImpactPlus Groeiprogramma 2019

Eind juni dit jaar presenteerden de 6 sociale ondernemingen uit het ImpactPlus Groeiprogramma 2019 hun groeiplannen voor een groot publiek. Zij maken het verschil binnen het thema ‘Samen en niet alleen’ en zijn klaar om met hun onderneming de volgende stap te zetten. Wat ImpactPlus daaraan heeft bijgedragen? Bekijk hier de belangrijkste leerlessen en inzichten.

Het ImpactPlus Groeiprogramma start in maart 2020. Aanmelden kan tot en met 30 december via: www.impactplus.social/aanmelden/