Zeist / Amsterdam,
29
maart
2018
|
09:36
Europe/Amsterdam

Eerlijke Verzekeringswijzer: Achmea in top drie met duurzame beleggingen

Achmea behoort tot de top drie van meest duurzame Nederlandse verzekeraars als wordt gekeken naar het beleggingsbeleid. Dat heeft de Eerlijke Verzekeringswijzer vandaag bekend gemaakt. Achmea scoort met name goed op de thema’s natuur, gezondheid en arbeidsrechten. Ook op het gebied van transparantie en verantwoording presteert Achmea in de top. Levensverzekeraars asr en Vivat staan ook in de top drie.

Eerlijke Verzekeringswijzer

De Eerlijke Verzekeringswijzer is een samenwerkingsverband van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection. De Eerlijke Verzekeringswijzer laat zien in welke mate verzekeraars met hun beleggingen bijdragen aan een sociaal rechtvaardige en duurzame wereld. Het wil het beleggingsbeleid van verzekeraars verduurzamen en hun investeringen en bedrijfsvoering daar op laten aansluiten. Achterliggend doel is dat de verzekeraars hun (financiële) invloed aanwenden om de bedrijven waarin ze beleggen te laten bijdragen aan een duurzame en sociaal rechtvaardige wereld.

Eerlijke Verzekeringswijzer en MVO-beleid Achmea

Liesbeth van der Kruit, directeur MVO van Achmea: “Als coöperatieve verzekeraar heeft Achmea van nature oog voor de langetermijnbelangen van alle stakeholders. Duurzaamheid is daarmee vanzelfsprekend voor ons van groot belang. Maatschappelijk verantwoord ondernemen vormt de basis van onze bedrijfsvoering en strategie. Het is goed om te zien dat Achmea op 10 van de 21 punten een stijging laat zien volgens de Eerlijke Verzekeringswijzer. Ondanks deze mooie prestatie, zien we nog ruimte voor verdere verduurzaming van ons handelen en beleggingsbeleid. We gaan daar de komende periode verder vorm aan geven.”

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, FBTO Avéro Achmea, OZF, Inshared en De Friesland Zorgverzekeraar. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 15.000 medewerkers. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 120 miljard euro aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken en spaarproducten. Achmea is internationaal actief in zes andere landen.