Zeist,
12
juli
2018
|
16:30
Europe/Amsterdam

Arthur van der Wal benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance

Arthur van der Wal is met ingang van 1 september 2018 benoemd tot directievoorzitter van Syntrus Achmea Real Estate & Finance (SA RE&F). Hij volgt George Dröge op, die deze functie sinds mei 2017 heeft waargenomen.

Arthur van der Wal is nu directievoorzitter van verzekeraar Movir, onderdeel van Nationale-Nederlanden (NN). Daarvoor heeft hij diverse functies vervuld bij NN en ING, waaronder directeur Institutionele Relaties bij ING Investment Management (nu NNIP), CEO van pensioenuitvoerder AZL en directeur van het Pensioenbedrijf van NN. Met zijn uitgebreide bestuurderservaring, zijn expertise op het gebied van vermogensbeheer en pensioenen en zijn persoonlijke netwerk bij pensioenfondsen is Van der Wal een welkome aanvulling in het directieteam van SA RE&F.

SA RE&F is Achmea’s investment manager in vastgoed en hypotheken voor pensioenfondsen en andere institutionele beleggers. Met ingang van 1 september 2018 bestaat de directie uit Arthur van der Wal (voorzitter), George Dröge, Cindy Rombouts en Nicole Maarsen.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van sterke verzekeringsmerken als Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland (14.500 medewerkers). Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Klanten legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegelden in ter dekking van hun zorgkosten, schades, pensioenen en levensverzekeringen. Achmea is behalve in thuismarkt Nederland actief in vijf andere landen.