Zeist,
02
februari
2021
|
09:27
Europe/Amsterdam

Achmea wereldwijd in top-10 van coöperatieve verzekeraars

Achmea is de achtste grootste coöperatieve verzekeraar ter wereld. Dat is te lezen in de ‘World Cooperative Monitor’, die jaarlijks wordt uitgegeven door de internationaal vooraanstaande partijen International Cooperative Alliance (ICA) en European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE). Het Japanse Zenkyoren staat op nummer 1 in de categorie verzekeraars.

Ook de coöperatieve Eurapco-partners van Achmea zijn goed vertegenwoordigd in de ranglijst van verzekeraars. Deze partners zijn het Franse COVEA het Italiaanse Reale Mutua, het Duitse Gothaer, het Zweedse Länsförsäkringar, het Zwitserse La Mobilière en het Finse LocalTapiola. In de algemene top 300-lijst van het rapport staat Achmea op plek 21.

“Coöperatieve verzekeraars focussen op de langetermijnbehoeften van hun klanten en op het leveren van kwalitatieve en eerlijke producten”, is te lezen in de World Cooperative Monitor. Volgens de International Cooperative and Mutual Insurance Federation (ICMIF) bedienen alle coöperatieve verzekeraars en verwante vormen wereldwijd meer dan 900 miljoen klanten.

Op basis van financiële gegevens van alle grote coöperatieve organisaties stellen ICA en EURICSE jaarlijks een algemene lijst op en lijsten per sector. Het is wereldwijd het enige rapport dat op basis van jaarlijks verzamelde kwantitatieve data op deze manier wordt opgesteld.

De coöperatieve identiteit van Achmea
Achmea heeft een sterke coöperatieve identiteit, waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en aandeelhouders in balans zijn. Vanuit deze coöperatieve identiteit zet Achmea zich in voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Dat is exact de reden waarom Achmea 210 jaar geleden (1811) is opgericht.

 

Zie ook: https://monitor.coop/en/media/library/research-and-reviews/world-cooperative-monitor-2020