Zeist,
08
april
2020
|
18:30
Europe/Amsterdam

Achmea volgt oproep EIOPA en DNB en schort dividenduitkering op

Achmea heeft besloten het uitkeren van dividend aan aandeelhouders op te schorten tot er meer duidelijkheid is over de impact van het coronavirus. Het bedrijf geeft hiermee gehoor aan de oproep van de Europese toezichthouder EIOPA en De Nederlandsche Bank (DNB). Achmea zal in de tweede helft van 2020 op basis van de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de financiële positie op dat moment beoordelen of er alsnog een uitkering op aandelen kan plaatsvinden.

EIOPA en DNB hebben er bij verzekeraars op 2 april 2020 op aangedrongen hun financiële buffers op peil te houden en op dit moment af te zien van dividenduitkeringen. De achtergrond hiervan is dat de impact van het coronavirus op de economie groot is, maar dat de omvang en duur van de crisis nog onzeker zijn.

Willem van Duin, voorzitter Raad van Bestuur: “Het coronavirus heeft een grote impact op iedereen. Als coöperatieve verzekeraar doen wij er alles aan om onze 10 miljoen klanten ook onder deze uitzonderlijke omstandigheden zo goed mogelijk te helpen. Daarbij staan de gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers voorop. Hoewel onze solvabiliteit en liquiditeitspositie robuust zijn, hebben wij besloten de oproep van EIOPA en DNB te volgen en de dividenduitkering op aandelen tot nader order op te schorten.”

De Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Achmea wordt dinsdag 28 april gehouden. Daarin zal worden voorgesteld de winst over 2019 toe te voegen aan de reserves.