Zeist,
20
oktober
2020
|
13:00
Europe/Amsterdam

Achmea verlicht gebouwen VN-blauw

Een groot aantal gebouwen en objecten in Nederland is van maandag 19 tot zaterdag 24 oktober VN-blauw verlicht ter ere van het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties. Achmea doet hier, als enige Nederlandse bedrijf, aan mee met de panden in Leiden, Leeuwarden en Tilburg.

De Verenigde Naties (VN) bestaan dit jaar 75 jaar. De Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN) heeft aan gemeenten gevraagd aandacht te besteden aan deze mijlpaal door karakteristieke gebouwen en objecten blauw aan te lichten van maandag 19 oktober tot zaterdag 24 oktober. Burgemeesters vanuit het hele land hebben laten weten dat zij zich hierbij aansluiten. Achmea doet ook hieraan mee omdat haar panden goed zichtbaar gelegen zijn. We hebben de gebouwen in Leeuwarden, Leiden en Tilburg blauw verlicht deze week.

Meer bekendheid voor de Sustainable Development Goals (SDG’s)

Met de actie wil de NVVN meer bekendheid voor de VN én ook meer bekendheid voor de zogeheten Sustainable Development Goals (SDG’s) waar zij zich hard voor maakt. Achmea heeft uit het palet van 17 SDG’s 3 doelen gekozen waar wij de meeste impact op kunnen maken. Dit zijn: Goede gezondheid & Welzijn, Duurzame Steden & Gemeenschappen en Klimaatactie. Deze 3 SDG’s zijn verankerd in de strategie van Achmea, en zie je terug in allerhande initiatieven van onder meer Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis.

VN- blauwe spotlights

In de week van 19 oktober 2020 worden iedere avond en nacht zoveel mogelijk objecten in Nederland VN-blauw verlicht. Onder andere de Koornbrug in de gemeente Leiden, het Vredespaleis in de gemeente Den Haag maar ook de Panoramazaal van de Achmeatoren en Love Fontein in de Gemeente Leeuwarden doen mee. Op deze kaart kun je zien welke gebouwen in de blauwe spotlights staan.