Zeist,
09
april
2019
|
14:00
Europe/Amsterdam

Achmea vergroot schaal internationale activiteiten met overname schadeportefeuille van Aegon Slowakije

Achmea vergroot haar aanwezigheid in Slowakije door de overname van de schadeportefeuille van Aegon in Slowakije. De overname wordt gedaan door Achmea-dochter Union. De portefeuille bestaat uit meer dan 18.000 woonverzekeringen. Robert Otto, lid raad van bestuur Achmea: “Deze transactie sluit aan bij onze buitenlandstrategie, waarbij we onze kennis over digitalisering inzetten om marktposities verder te versterken. Daarbij richten we ons op schaalvergroting van schade- en zorgverzekeringen via het online kanaal en bancaire distributie.”

Achmea zet haar kennis en ervaring gericht in op plekken waar we een snelle groei verwachten. Zo hebben we in Slowakije in 2018 technologie en robotisering ingezet voor een betere klantbediening.

Buiten Nederland is Achmea actief in vijf landen: Griekenland, Turkije, Slowakije, Canada en Australië. De buitenlandse omzet bedroegin 2018 zo’n €1,1 miljard. In lokale valuta is de omzet in Schade in 2018 met 7% gestegen en in Zorg met 11%. We bieden in het buitenland onze schade- en zorgverzekeringen vooral aan via banken of online.

De overname is ter goedkeuring voorgelegd aan de lokale toezichthouder.