Zeist,
04
april
2019
|
11:56
Europe/Amsterdam

Achmea sluit zich aan bij wereldwijde innovatieplatform Plug and Play

Achmea is als eerste Nederlandse verzekeraar toegetreden tot het wereldwijde innovatieplatform Plug and Play uit Silicon Valley. Met meer dan 10.000 startups en 280 zakelijke partners heeft Plug and Play het ultieme startup ecosysteem gecreëerd in tal van sectoren. Achmea verwacht met dit partnerschap haar klantgerichtheid en innovatiekracht verder te kunnen vergroten.

Karin Bos, directeur Schade Particulieren bij Achmea (foto): "Achmea is koploper in mobiele en online dienstverlening in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Naast verzekeringen en preventie ontwikkelen we steeds vaker innovatieve diensten waarmee we onze klanten op meerdere gebieden helpen. Zo bouwen we aan een toonaangevende dienstverlener, die dagelijks relevant is voor haar klanten.Wij geloven sterk dat samenwerking met Plug and Play ons veel voordelen zal opleveren.Via dit platform komen we bijvoorbeeld in contact met startups die onze branche flink gaan opschudden en waarvan we veel kunnen leren. Dit stelt ons in staat onze innovatiekracht te vergroten en een actieve rol te pakken in de snel veranderende verzekeringssector.”

Samen nieuwe oplossingen ontdekken
Ali Safavi, Global Head van het Plug and Play Insurtech-progranmma: "We zijn verheugd met de aansluiting van Achmea en kijken ernaar uit om samen nieuwe oplossingen te gaan ontdekken. Als grootste verzekeraar en koploper in Nederland ligt er voor Achmea een geweldige kans om gebruik te maken van de startup-technologie over de hele wereld. Wij zijn ervan overtuigd dat dit Achmea veel moois zal opleveren."

Plug en Play is een wereldwijd innovatieplatform met het hoofdkantoor in Silicon Valley (Californië) en vestigingen in onder andere Beijing, München, New York, Singapore en Tokio. Ali Safavi legt uit: “We hebben accelerator-programma's, bedrijfsinnovatie-services en een inhouse VC (venture capital) ontwikkeld om technologische vooruitgang sneller dan ooit te laten verlopen. Met meer dan 10.000 startups en 280 officiële zakelijke partners hebben we sinds 2006 het ultieme startup ecosysteem gecreëerd in tal van sectoren. We bieden actieve investeringen met 200 toonaangevende VC's en organiseren jaarlijks meer dan 700 netwerkevenementen. Bedrijven in onze community hebben meer dan $ 7 miljard aan financiering opgehaald, onder andere voor Danger, Dropbox, Lending Club en PayPal.” Voor nadere informatie, zie: www.plugandplaytechcenter.com.