Zeist / Dublin,
01
juni
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Achmea rondt verkoop af van Ierse levensverzekeraar Friends First aan Aviva

Verzekeraar Achmea heeft de verkoop van de Ierse levensverzekeraar Friends First aan Aviva group plc afgerond. Voor de transactie zijn alle vereiste goedkeuringen van toezichthouders ontvangen. Na ontvangst van de goedkeuringen, heeft de overdracht van het volledige aandelenkapitaal van Achmea in Friends First Life Assurance Company aan Aviva plaats gevonden.

De overeenkomst met Aviva is aangekondigd in november 2017 en is in lijn met de internationale groeistrategie van Achmea. De verkoop heeft geresulteerd in een verbetering van zowel de solvabiliteits- als de liquiditeitspositie van Achmea.

Met de verkoop realiseert Achmea een totale opbrengst van circa 225 miljoen euro, bestaande uit een directe bijdrage uit de verkoop en dividenduitkeringen voor de overdracht. Het IFRS resultaat van de transactie is verwerkt in de resultaten over 2017.

Boilerplate

Achmea is het coöperatieve moederbedrijf van bekende verzekeraars, waaronder Centraal Beheer, Zilveren Kruis, Interpolis, Avéro Achmea, OZF, Inshared, De Friesland Zorgverzekeraar en FBTO. Samen vormen zij de grootste verzekeringsgroep van Nederland met circa 14.500 medewerkers in Nederland. Achmea heeft een coöperatieve achtergrond waarbij de belangen van klanten, partners, medewerkers en kapitaalverschaffers in balans zijn. Klanten van Achmea legden in 2017 circa 20 miljard euro aan premiegeld in. Achmea is in Nederland marktleider op het gebied van schade- en zorgverzekeringen. Ook biedt het inkomensverzekeringen en met onder meer het Centraal Beheer APF een goed inkomen voor later. De vermogensbeheerder Achmea Investment Management heeft meer dan 120 miljard euro aan assets under management. Via onder meer Centraal Beheer en Woonfonds biedt Achmea hypotheken. Naast Nederland, is Achmea ook internationaal actief in vijf andere landen.