Zeist,
19
september
2019
|
18:17
Europe/Amsterdam

Achmea prijst dual-tranche van in totaal €750 miljoen

Vandaag is de prijs vastgesteld van de Achmea dual-tranche uitgifte van €500 miljoen perpetual Restricted Tier 1 Notes (de RT1 Notes) en €250 miljoen Tier 2 Notes met een looptijd van 20 jaar (de Tier 2 Notes). De transactie is zeer goed ontvangen op de kapitaalmarkt. Meer dan 100 beleggers hebben deelgenomen aan de nieuwe dual-tranche uitgifte, waarbij de vraag naar deze instrumenten €1.1 miljard bedroeg en voornamelijk werd geplaatst bij institutionele beleggers in het Verenigd Koninkrijk en Continentaal Europa. Achmea gebruikt de opbrengst voor algemene bedrijfsdoeleinden binnen de groep. Daaronder vallen ook de herfinanciering van bestaande schulden en de inkoop van eigen aandelen.

Michel Lamie, lid van de Raad van Bestuur en CFO van Achmea: “De succesvolle plaatsing van vandaag is een mooi voorbeeld van onze proactieve benadering van kapitaalmarkten. We zijn er trots op dat de gecombineerde uitgifte van de nieuwe RT1 en Tier 2 Notes is overtekend en dat we tegen goede rentes en marktcondities plaatsen. De dual-tranche draagt bij aan een verlaging van onze gemiddelde rentelasten en optimalisatie van onze kapitaalstructuur. We danken onze investeerders voor hun vertrouwen in Achmea en onze activiteiten.”

De RT1 Notes kunnen op zijn vroegst worden afgelost in maart 2029 en elke 6 maanden daarna. Ze zijn geprijsd at par met een coupon van 4,625%.

De Tier 2 Notes kunnen op zijn vroegst worden afgelost in juni 2029 en elk jaar daarna. Ze zijn geprijsd op 265 basispunten boven mid-swaps met een coupon van 2,5%.

De RT 1 Notes hebben een verwachte rating van BB+ door S&P en BBB- door Fitch. De Tier 2 Notes hebben een verwachte rating van BBB- door S&P en BBB door Fitch. Ze zijn geplaatst door een syndicaat van banken, bestaande uit Deutsche Bank, HSBC, Barclays, BNP Paribas, NatWest Markets, Rabobank en Unicredit.

Achmea heeft een aanvraag ingediend bij Euronext Dublin om de RT 1 Notes en de Tier 2 Notes toe te laten voegen aan de officiële lijst op of rond 24 september 2019.