Zeist,
17
juli
2020
|
07:30
Europe/Amsterdam

Achmea, Pensioenfonds PGB en CGI zetten platform voor pensioenadministratie op

Overname pensioenadministratie- en IT-bedrijf InAdmin RiskCo

Een consortium bestaand uit Achmea, Pensioenfonds PGB en ICT-dienstverlener CGI gaat een nieuw platform voor pensioenadministratie opzetten. Dit platform is gebaseerd op het RiskCo Administratie Platform (RAP) van het Utrechtse bedrijf InAdmin RiskCo. Achmea en PGB nemen dit bedrijf over. Deze overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

De drie partijen gaan samen investeren in het nieuwe platform om dat vervolgens aan te bieden aan de gehele pensioensector. Daarmee verwachten zij schaalgrootte en kostenvoordelen te realiseren voor deelnemers, pensioenuitvoerders en pensioenfondsen. Het nieuwe platform maakt het bovendien mogelijk om flexibeler en sneller in te spelen op de grote veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel.

Achmea en PGB worden aandeelhouder
InAdmin RiskCo is een administratieve dienstverlener met zo’n 130 werknemers, die pensioenuitvoerders, (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders, PPI’s en verzekeraars samenbrengt op haar open administratieplatform. Het bedrijf heeft stevige wortels in de pensioenwereld en biedt betaalbare en flexibele pensioenadministratie aan 26 bedrijven voor ruim 330.000 werknemers.Coöperatieve verzekeraar Achmea (moederbedrijf van onder andere Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis) en PGB verwerven de aandelen van alle entiteiten van InAdmin RiskCo. De medewerkers, de RAP-programmatuur, de RAP-infrastructuur en de overeenkomsten met bestaande klanten en leveranciers worden ondergebracht in een nieuw op te richten vennootschap. Het intellectueel eigendom van RAP wordt doorverkocht aan CGI.

Leidende platform in de pensioensector
Bianca Tetteroo, vicevoorzitter Raad van Bestuur van Achmea: “Deze overname past in onze strategie op het gebied van oudedagvoorzieningen. Ook Achmea Pensioenservices gaat gebruikmaken van het nieuwe platform en dat past bij onze ambitie om de beste digitale pensioenuitvoerder van Nederland te worden. Door samenwerking met PGB Pensioendiensten – en mogelijk andere partijen – kunnen we schaal- en kostenvoordelen realiseren, die dan weer ten goede kunnen komen aan de deelnemers.”


Jochem Dijckmeester, bestuursvoorzitter Pensioenfonds PGB: “Wij denken dat dit initiatief niet alleen toegevoegde waarde heeft voor onze deelnemers, maar voor de hele Nederlandse pensioensector. Het biedt een mooie basis voor samenwerking in de branche.” Harold Clijsen, algemeen directeur PGB Pensioendiensten, sluit zich hierbij aan: “Door expertise te bundelen, vergroten we de kans dat de RAP-oplossing uitgroeit tot het leidende platform in de pensioensector. Een oplossing die onze deelnemers kostenverlaging en efficiencyverbetering oplevert.” 

Dirk de Groot, Business Unit Leader CGI Nederland: “Gezien de lange historie van CGI in het leveren van zakelijke oplossingen aan onze klanten, zijn wij verheugd om deel uit te maken van deze samenwerking in de pensioensector. De kern van onze aanpak is om samen met onze klanten oplossingen te ontwikkelen en hierin samen te investeren. Met het eigenaarschap van het RAP-platform zet CGI een nieuwe stap om een belangrijke bijdrage te leveren aan de digitalisering van de pensioensector, en tegelijkertijd de betrouwbaarheid te vergroten en de kosten te verlagen.”

Cees Krijgsman, CEO van InAdmin RiskCo: Wij zijn blij en trots dat wij deze stap hebben kunnen maken. Het is een prachtig perspectief voor onze medewerkers om met zo’n sterk consortium de toekomst in te gaan en samen het nieuwe platform uit te gaan rollen. Hiermee kunnen we onze ambitie om het modernste platform van Nederland te worden waarmaken. En dat is niet alleen geweldig nieuws voor onze medewerkers, maar ook voor onze klanten en hun deelnemers.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

v.l.n.r. Bianca Tetteroo (Achmea), Jochem Dijckmeester (Pensioenfonds PGB), Cees Krijgsman (InAdmin RiskCo), Manoj Mistry (InAdmin RiskCo)